Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Összefogás a tiszta zöldfelületekért

2018-03-15, 15:23
   |   Kategória: Pink
Szombathely legnagyobb zöldfelületének megtisztításért fogott össze egy napokban alakult civil szerveződés az önkormányzattal és az erdészettel. A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport kezdeményezése az egyik közösségi oldalon indult, és néhány nap alatt több százan csatlakoztak hozzájuk.
Egymást érik az ilyen kupacok, de például fotel is található a szombathelyi Parkerdőben. Ebben a halomban ruhanemű és tetőfedő zsindely is van. Ez utóbbi veszélyes hulladéknak számít, ahogy az autógumik, festékek is, amelyek erősen károsítják a természetet. Az állami terület kezelőjeként a Szombathelyi Erdészeti Zrt. évente milliókat költ a hulladék összegyűjtésére és elszállítására.

"Ha egy civilszféra és egy önkormányzat összefog egy nemes célért, akkor nagyon nagy célokat lehet elérni. Ezúttal köszönöm a segítségüket."

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója örömmel fogadta azt a civil kezdeményezést, mely a Parkerdő megtisztítását tűzte ki céljául.

Wiktora Krisztián
Szomorúan látjuk, hogy egyre több a szemét a Parkerdőben, és látszólag nem tesz ellene senki semmit. Vagyis nem is, hogy semmit, de nem eleget.

Kapy Anita
Ez egy nagyon durva szélmalomharc, amit folytatunk. Szeretnénk ezen javítani. Elsősorban az emberek tájékoztatása lenne a lényeg. Megismertetni velük, hogy milyen csodálatos élővilág van a parkerdőben.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. központjában tartott megbeszélésen a problémákon kívül számos megoldási javaslat is felmerült. A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport többek között lomtalanítási akciót kért. Illés Károly alpolgármester vállalta, ha összegyűjtik, a város elszállíttatja a lomot.

Illés Károly – alpolgármester, Szombathely
A meglévő szemétkupacokat el kell szállítani, ez evidens. De meg kell előznünk, hogy a jövőben is ilyen szemétkupacok képződjenek. Erre több javaslatot vetettünk, vetettek fel a civilek részéről is sokan. Az egyik az lenne, hogy a kiskerttulajdonosok igenis éljenek azzal a lehetőséggel, hogy szerződést kötnek a SZOVÁ-val.

A lovas polgárőrök rendszeresen járőröznek a Parkerdőben, személyes adatokat keresnek a hulladékban, hogy felelősségre lehessen vonni a szemetelőt. Ez azonban egyelőre csak tettenéréssel oldható meg. Az egyeztetésen felmerült a kamerarendszer kibővítése, és a szankcionális fontossága is.

Bugán József – vezérigazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Sok millió forintot fordítottunk az elmúlt években a szemét elhordására, most felajánlottuk a civileknek, hogy a Madarak és fák napján, amikor majd demonstrációt fognak tartani a Parkerdőért a Parkerdőben, felajánlottuk, hogy az általuk összegyűjtött szemetet költséget nem kímélve, el fogjuk onnan szállítani.

Az erdészet vállalta egy tájékoztató kiadvány elkészítésének költségét is. Az egyeztetések folytatódnak.
 http://www.sztv.hu/hirek/osszefogas-a-tiszta-parkerdoert-20180313

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Hajnalig báloztak a civilek
  Hajnalig báloztak a civilek Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Civil Kerekasztal a civil bált. Mintegy tizenöt szervezet közel…