Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megváltoztak a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésének feltételei.

2018-04-04, 19:54
   |   Kategória: Pink
Továbbra is a 3 és annál több gyermekes családok számára jelent nagy segítséget. A családok a 10 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatás mellett kedvező banki kamatfeltételekkel további 10 millió forintot igényelhetnek, így egy 25 millió forint értékű lakás megvásárlásához mindössze 5 millió forintnyi önerőre van szükség.
Sorompóval zárható és kerítéssel körbekerített a Krúdy Gyula utcában épülő lakópark. Az elkészült 36 lakásos tömbben 42 és 75 négyzetméternyi lakások közül válogathattak az érdeklődők. A 18 és 52 millió forint közötti ingatlanok mindegyike elkelt, sőt a még épülő háztömb lakásait is már megvásárolták. Kelendőek az újépítésű lakások, és erre még nagyobb hatással lehet az egyszerűsödött CSOK-igénylés.

A négygyermekes Polgár Tibor már korábban nagyobb ingatlanba szeretett volna költözni családjával, de akkor a meglévő lakásuk egyfajta korlátot jelentett a családi otthonteremtési kedvezmény igénylésében.


Polgár Tibor

"Minden család lakik valahol már általában, jó esetben saját ingatlanban és ez volt a korlátozó tényező, ami megnehezítette azt, hogy akár bővítésre, akár egy új ingatlanvásárlásra a gyerekek számára igénybe vegyük ezt a támogatást, a megváltozott feltételekkel úgy tűnik, hogy erre rugalmasabbak a lehetőségek."

Március 15-től a korábbi számos eredeti dokumentum beszerzése helyett az igénylőnek csak egy nyilatkozatot kell tennie, hogy megfelel a feltételeknek. A bank nem vizsgálja meg, hogy az adatok valósak-e, vagy sem, csak a csatolt dokumentumot ellenőrzi. Dübörög az ingtalanpiac, mivel nemcsak otthonteremtési céllal, hanem értékteremtő, befektetési szempontból is sokan most vásárolnak lakásokat.

Heckenast István - ügyvezető, Heckenast Ingatlan Kft.

"Aki ilyen céllal vesz egy lakást, hogy majd bérbe adja, az egy nagyon jó hozammal gazdálkodhat. Ez most nagyon szerény számítások szerint abszolút legálisan 4-5% hozamot el lehet így érni. Nyilván, ennek viszont határt az szab, meddig van erre igény. Én úgy látom, hogy a görbe kezd laposodni."

A Krúdy Gyula utcai lakóparkhoz hasonlóan Szombathely más körzeteiben is érezteti hatását az ingatlan láz. Az utóbbi években csak a vasi megyeszékhelyen mintegy 300 új lakás épült .

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Autisták információs pontja nyílt
  Autisták információs pontja nyílt Ápolási díj, kedvezménykártya, iskolaválasztás - ilyen ügyek intézésében is segít az autisták hozzátartozóinak az az…
 • CSÓTÓ FUTÁS
  CSÓTÓ FUTÁS Harmincegyedik alkalommal rendezték meg Szombathely egyik legnagyobb hagyományokra visszatekintő szabdidős sportrendezvényét, az Őszi Csótó Csúcsfutást.…
 • Újperint
  Újperint Több mint 200 millió forintos hazai forrásból újult meg Újperinten egy fontos útszakasz. A körzet…
 • Y’s Men klub őszi kirándulása
  Y’s Men klub őszi kirándulása Október 14-én vasárnap – szép napsütéses időben vettünk részt egy egész napos kiránduláson. Reggel 6,30…
 • Jáki úti rendelő
  Jáki úti rendelő Közel 90 millió forintból megújul a Jáki úti orvosi rendelő épülete. A külső hőszigetelés és…

Legnépszerűbb