Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Háborús képeslapok

2018-04-06, 13:45
   |   Kategória: Pink
Háborús képes- és levelezőlapokból nyílt kiállítás az MMIK földszinti aulájában. A vasi gyűjtőktől származó írások a szerelem, az élet és a béke iránti vágy üzenetét hordozzák. A tárlat április végéig látogatható.
Ezzel a gondolattal méltatta Puskás Tivadar a Háborús emlékév soron következő eseményét, a képes- és levelezőlapokból nyílt tárlatot az MMIK-ban. A polgármester elismerően szólt a Képes Levelezőlap-gyűjtők Egyesületének munkájáról, majd az első képeslapokról, azok eredetéről mesélt a jelenlévőknek.

Kőszegfalviné Pajor Klára - elnök, Képes Levelezőlap-gyűjtők Országos Egyesülete

“Itt most a kiállításon négy gyűjtőnek az anyaga látható, 22 tablón, mintegyiken 12, tehát közel 500 képeslap kerül itt bemutatásra.”

A frontról üzenő katonák írásainak történelmi és emberi hátteréről az emlékév főszervezője, Csapláros Andrea múzeumigazgató beszélt.

Érdemes a sorok között is olvasni - a katonák a béke iránti vágyukat fejezték ki üzeneteikben. A legfontosabb pedig, hogy megírhatták, életben vannak. A lapok Vas megyei gyűjtők tulajdonában vannak, nagyjából félszázat egy huszártól szerezte be a kiállító egyesület.

 Drenovácz István - hagyományőrző huszár, Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület

“Egy része színes, egy része fekete-fehér, olyan tíz éve gyűjtöm körülbelül, leginkább a katonai vonatkozású képeslapokat, fényképeket, meg hát ami ilyen huszáros jellegel bír.”

A tárlat az MMIK nyitvatartási idejében április végéig tekinthető meg, az épület földszintjén.
Fotó: Cseh Gábor

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek Állampolgársági esküt tettek Szombathelyen; Rimaszombati vendég diákok érkeztek a vasi megyeszékhelyre; Kiállítás nyílt a bogáti…
 • Sertéspestis
  Sertéspestis Már Magyarországon is megjelent az afrikai sertéspestis. A vírust egy Heves megyében talált vaddisznó tetemében…
 • Művészetoktatás napja
  Művészetoktatás napja Szakmai seregszemlének is felfogható az a hagyományos Vas megyei rendezvény, amelyet zenei és képzőművészeti oktatást…
 • Szőlő Jövésnek Könyve
  Szőlő Jövésnek Könyve Hungarikum lehet a Szőlő Jövésnek ünnepe. Szent György napján 1740 óta rajzolják be Kőszegen a…
 • Helyszíni szemle
  Helyszíni szemle Régóta gondokat okoz a nagy eső a Rohonci út és a Szűrcsapó utca kereszteződésénél. Az…

Legnépszerűbb