Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Háborús képeslapok

2018-04-06, 13:45
   |   Kategória: Pink
Háborús képes- és levelezőlapokból nyílt kiállítás az MMIK földszinti aulájában. A vasi gyűjtőktől származó írások a szerelem, az élet és a béke iránti vágy üzenetét hordozzák. A tárlat április végéig látogatható.
Ezzel a gondolattal méltatta Puskás Tivadar a Háborús emlékév soron következő eseményét, a képes- és levelezőlapokból nyílt tárlatot az MMIK-ban. A polgármester elismerően szólt a Képes Levelezőlap-gyűjtők Egyesületének munkájáról, majd az első képeslapokról, azok eredetéről mesélt a jelenlévőknek.

Kőszegfalviné Pajor Klára - elnök, Képes Levelezőlap-gyűjtők Országos Egyesülete

“Itt most a kiállításon négy gyűjtőnek az anyaga látható, 22 tablón, mintegyiken 12, tehát közel 500 képeslap kerül itt bemutatásra.”

A frontról üzenő katonák írásainak történelmi és emberi hátteréről az emlékév főszervezője, Csapláros Andrea múzeumigazgató beszélt.

Érdemes a sorok között is olvasni - a katonák a béke iránti vágyukat fejezték ki üzeneteikben. A legfontosabb pedig, hogy megírhatták, életben vannak. A lapok Vas megyei gyűjtők tulajdonában vannak, nagyjából félszázat egy huszártól szerezte be a kiállító egyesület.

 Drenovácz István - hagyományőrző huszár, Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület

“Egy része színes, egy része fekete-fehér, olyan tíz éve gyűjtöm körülbelül, leginkább a katonai vonatkozású képeslapokat, fényképeket, meg hát ami ilyen huszáros jellegel bír.”

A tárlat az MMIK nyitvatartási idejében április végéig tekinthető meg, az épület földszintjén.
Fotó: Cseh Gábor

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • CLLD Szakmai Fórum a Városházán
  CLLD Szakmai Fórum a Városházán A Városházán ismertették a Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés elnevezésű projekt részleteit és felhívták a civil szervezetek…
 • FALCO - KTE 74:71
  FALCO - KTE 74:71 Remekül kezdte a Falco a Kecskemét elleni hazai összecsapását.
 • Sportolókat köszöntöttek
  Sportolókat köszöntöttek Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Koczka Tibor alpolgármester a Városházán köszönte…
 • Gyertyagyújtás
  Gyertyagyújtás Advent harmadik vasárnapjának előestéjén is ünnepi liturgiát tartottak a Fő téren.
 • Megyei közgyűlés
  Megyei közgyűlés Megtartotta idei utolsó ülését a  megyei közgyűlés. A képviselő-testületet Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta az idei…

Legnépszerűbb