Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nyugdíjas sportnap

2018-04-23, 09:54
   |   Kategória: Pink
Darts, sakk, teke - ezek a legnépszerűbb sportágak az idősek körében a hagyományos tavaszi sportnap tapasztalatai szerint. Sokan még 80 év felett is bátran vállalják a megmérettetéseket a nyugdíjas szövetség programján.
Nemcsak a mozgás, hanem a társasági élet miatt is kedvelt program az idősek körében a tavaszi sportnap, amelyet a szokásokhoz híven az Arborétum Sportcentrumban tartottak. A visszatérő résztvevők mellett akadtak, akik először neveztek - mint az oladi nyugdíjasok is.

Németh Imréné - tag, Oladi Nyugdíjas Klub

“A dartsot nagyon szeretem, nincs különösebb tétje, ahogy a többinek is. Azért ez mégiscsak tömegsport, és tényleg a részvétel a fontos.”

A műfajra jellemző, hogy egyik versenyszám sem okoz túl nagy terhelést a sportolóknak, ezért ideálisak ennek a korosztálynak.

Dancs István - tiszteletbeli elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége

“Az elején úgy volt, hogy négy sportág volt, és az igény azt kényszerítette ki, hogy az atlétikát is vegyük be a sportágak közé. Úgyhogy úgy tűnik, hogy az is szimpatikus, mert 60 méteres síkfutás és súlylökés van.”

Emellett asztaliteniszeztek, sakkoztak, tekéztek és petanque-oztak az idős sportolók. A megyeszerte működő klubokból összesen 101 nyugdíjas jelentkezett, és mindenki 3-3 versenyszámban indulhatott el.

Németh István - elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége

“Az alapszabályunkban is rögzített célkitűzés az, hogy az egészséges életmódra olyan lehetőséget biztosítsanak a nyugdíjasklubok, illetve összevontan, koordináltan - felvállalta a nyugdíjas szövetség -, hogy egy ilyen rendezvénysorozatot most már hagyományosan el tudott indítani. Egyre nagyobb számban vesznek részt a nyugdíjasok.”

Az egyes sportágak legjobbjainak nem ér most véget a versengés, hamarosan az országos megmérettetésre utazhatnak.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb