Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Föld Napja

2018-04-23, 14:16
   |   Kategória: Pink
Április 22-e a Föld napja. Országszerte különféle eseményeket rendeztek, hogy felhívják a figyelmet Földük védelmére, köztük Szombathelyen is.  Idén is a Csónakázótó és szigete adott otthont kicsiknek és nagyoknak.
Egy kerékpáros csapat faültetésre indult. Céljuk az volt, hogy közösen - maradandót tegyenek a földért.

Koczka Tibor - alpolgármester

“Ennek a túrának úgy gondolom kettős jelentése van, sőt többes. Először a tavalyi esztendőben rendeztük meg, a jelentősége, hogy három illetve tavaly négy nagy szombathelyi cég dolgozóival, igazgatóival, cégvezetőivel együtt közösen tudjuk körbetekerni városunkat, ez csak nem 20 km-es túra, és a Föld Napja keretében minden gyárudvaron elültetünk egy-egy fát.”

A gyerekekre is gondoltak a szervezők. Különböző játékos programok várták őket a Csónakázó-tó szigetén. A hulladékgyűjtésről, az állatvilágról vagy éppen a sportos életmódról szóltak az interaktív feladatok.

Briski Judit - programszervező

“Itt a szigeten ahogy látszik is a kézműves foglalkozástól elkezdve, baba muzsika is volt már délelőtt, és valószínűleg délután is lesz, aztán apróságok akadálypályája van, akkor egy nyolc állomásos öko-játékkal jöttünk, ami menetlevelet ad, minden egyes állomásnál egy menetlevelet aláírnak, hogy teljesítették és a végén ajándékokat sorsolunk ki.”

Egy különleges öko ruhakollekciót is bemutattak a Föld Napja alkalmából. Újrahasznosított anyagokból készültek a viseletek: papírból volt a szoknya, műanyag üdítőskupakokból a felső, sőt még nejlonzacskóból összeállított menyasszonyi ruhát is láthattak az érdeklődők.

A divat nem csak a színpadon, de a múltidéző bringatúra kerékpározóin is visszaköszönt. A 20-30-as évek ruházatába öltözve vonultak végig a városon.

Gőcze Gabriella

“Hát örülök először is, hogy ilyen csodás időben indulhatunk el erre a túrára, védeni, óvni kell a természetet, vigyázni a környezetünkre, megtisztítani a szennyeződésektől, amiben tudunk, mi is segítünk és részt veszünk ezeken a kezdeményezéseken.”

Magyarországon 28 éve ünnepeljük a föld napját, a rendezvénysorozat mára a legnagyobb környezeti megmozdulássá vált.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb