Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Micimackó egészség nap

2018-04-28, 17:56
   |   Kategória: Pink
"Tegyük szebbé együtt a fogyatékkal élők hétköznapjait!" - ez volt a mottója a Micimackó Óvoda által szervezett egészség napnak. A kicsiknek különféle állomásokat kellett teljesíteniük, mindeközben pedig ismereteket szerezhettek az egészséges táplálkozással kapcsolatban.
Több csoportban különféle állomásokon vehettek részt a gyerekek az óvoda egészség napján. A falakon kívül egyesek egy szlalompályán tehették próbára ügyességüket, míg mások kreatív aszfaltrajzokat készíthettek. A pályázati forrásból megvalósult eseményre a Micimackó Óvoda több társintézményéből érkeztek gyerekek. A rendezvény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekekre, elősegítve ezzel társadalmi elfogadásukat.

Takács Nóra - intézményvezető, Micimackó Óvoda

"A gyermekek számára próbálunk olyan körülményt teremteni, hogy a társadalom elfogadja őket, tehát igazából ennek a jegyében szervezzük a napot, tehát a társadalmi elfogadás, illetve a gyerekeknek az egészségre nevelését próbáljuk elősegíteni."

Kézműves foglalkozások keretében festettek és gyurmáztak is a kicsik. Lili 7 éves, down-szindrómával született és már 3. évét tölti ebben az óvodában. Édesanyja elmondása szerint a kislány nagy fejlődésen ment keresztül, mióta az intézmény tagja.

Horváthné Csejtei Renáta

"Az, hogy megüljön egy helyen, egy helyben, a beszédében, a szocializálódásban - ebben mind tudtak segíteni. Lili nagyon korán lett szobatiszta, mindent megtanul, mindent leutánoz, úgyhogy én örülök, hogy ebbe az óvodába beírattam."

A Micimackó óvodába jelenleg 37 kisgyerek jár, akikkel nem óvodapedagógusok, hanem gyógypedagógusok foglalkoznak. A speciális terápiák keretében a kicsik többek között gyógymasszázson, és tibeti hangtál terápián is részt vehetnek, amelyek nagyban hozzájárulnak fizikai állapotuk fejlesztéséhez
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb