Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A barátságot ápolni kell

2018-06-03, 15:08
   |   Kategória: Pink
Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe. El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük.” /Varga Domonkos/

A Szombathelyi Polgármesteri Hivatal Nyugdíjas Klubja és a Szentgotthárdi Nyugdíjas Pedagógusok és Baráti Köre Klub tagjai sokévi barátságukat rendszeres találkozásaikkal mélyítették el az évente megszervezett összejöveteleken.
A május mindig fontos időpont mindkét klub életében, mert ez a hónap a találkozások hónapja. Ez évben Szombathelyen látta vendégül Szentgotthárdi barátait a nyugdíjas klub közössége.

A program a vonaton érkező vendégek fogadásával a vasútállomáson kezdődött, majd autóbuszra szállva a dr. Saághy István által alapított Kámoni Arborétumban folytatódott, ahol a találkozás örömére köszöntötték a klub vezetői a megjelent tagokat.

A köszöntőket követően az Arborétumot vezetővel jártuk végig. Szijjártó József a negyvenfős társaságot bevezetőül személyre szóló üzenettel ajándékozta meg, mely „Az Erdő Üzenete” minden egyes látogatónak. Az üzenetekből az alábbi Fekete István idézet a jelennek és a jövőnek is szól:

„ Ha majd az időben eljön az a korszak, mikor az ember minden barlangot szétrobbantott, amit valami célra fel nem használhatott, és minden öreg fát már régen kivágatott, akkor már késő lesz siránkozni a megbillent természeti egyensúlyon, amelyet helyreállítani sem atombombával, sem mindentudó elektronikus gépekkel nem lehet.”

A vezető az alapítástól napjainkig tartó időszakot átívelő történeti áttekintésen túl a Gyöngyös–patak partján elterülő 27 hektáros kertben szinte fától-fáig, bokortól-bokorig mindenfajta értékes és ritka növénnyel megismertette a csoportunkat. A 2011-re pályázati forrásokból felújított kert és az Ökoturisztikai Oktató- és Látogatóközpont folyamatosan kínál programokat a látogatók, az iskolás csoportok és a családok számára is.

A központ ezen felül civil szervezetek részére helyet biztosít rendezvényeiknek, kiállításoknak, előadásoknak és újabban már óvodai csoportok évzáró ünnepeit is itt bonyolítják, ebben a csodálatos környezetben. Házasulandó ifjú párok fotózásra rendszeresen felkeresik a kertet. 

A két órás séta után egy közeli vendéglőben kora esti vacsorával és vidám zene mellett folytatódott a nap. Az arborétumi séta új élményeket adott és a jóízű beszélgetések közelebb hozták a szombathelyi és a szentgotthárdi klubtagokat egymáshoz.

Gerencsér Ernőné a klub tagja

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb