Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Horgászvetélkedő

2018-06-06, 11:12
   |   Kategória: Pink
13. alkalommal hirdetett vetélkedőt általános iskolások számára a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Idén 24 csapat nevezett - egyebek mellett Sárvárról, Bükről, Rábapatyról és Szombathelyről. A döntőt vasárnap szervezték Vaskeresztesen.
Gyerekhorgászok és kísérőik népesítették be az Alpesi-tó partját vasárnap. A levelező fordulóban legjobban teljesítő 12 csapat vehetett részt az iskolai horgászvetélkedő döntőjén. Délelőtt tesztet töltöttek ki a diákok, amelyhez horgászati alapismeretekre volt szükség.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

„Voltak olyan környezetvédelmi kérdések is, hogy az eldobott damil mennyi év alatt bomlik le, szeretnénk a fiatalok figyelmét felhívni a kérdésekkel, hogy a természetre, a horgászvizekre vigyázniuk kell. A vetélkedőnek is ez az alapszellemisége, hogy megismertesse a horgászattal a fiatalokat, illetve a Vas megyei vizek védelmét is fókuszba helyezze náluk.”

A fiatalok a gyakorlatban is megmutathatták, mit tudnak: kétórás halfogó versenyen bizonyíthatták ügyességüket a négyfős csapatok. A fülledt, szélcsendes idő ellenére szépen kaptak a halak, sokaknak pontyot is sikerült fogniuk.

Kiss Kornél – Horg-Ászok, Sárvár
„Kisebb halakat, kárászt, meg két pontyot eddig.”

A gyerekek közül többen is rendszeresen horgásznak a családdal, az iskolában pedig szakkörön sajátíthatják el a horgászat fortélyait.

Varga Gábor – Sneci Team, Celldömölk

„Iskolából pénteken kijössz, szombaton vagy vasárnap, amikor apa vagy valaki ráér, barátokkal, itt vagyunk ebben a környezetben, nyugalmas, és stressz levezetésre nagyon tökéletes ez a sport. Sportot űzök, halat nem viszek sose haza, mindig visszaengedjük.”

Németh István – tanár, Gárdonyi Géza Általános Iskola, Sárvár

„Az iskolában régi hagyományai vannak a horgászatnak, korábban szakkör keretében zajlott a felkészítés, most horgász klubba várjuk a város minden iskolájából a gyerekeket a foglalkozásokra.”

A verseny végére megteltek a szákok, tíz kiló fölötti eredmények is születtek. Az idei iskolai horgászvetélkedőt összesítésben a Celldömölki Városi Általános Iskola csapata, a Sneci Team nyerte, megelőzve a büki Kukacosokat és a sárvári Ifjabb Horg-Ászok együttesét.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb