Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Táncverseny

2018-06-12, 14:02
   |   Kategória: Pink
Az orosz páros nyerte a Tíztánc Világkupát az 53. Savaria Táncversenyen. Az eseményen 25 ország párosa vett részt. Különleges programelem volt a kerekesszékes táncosok versenye.
Látványos versenyt nézhetett meg az a több száz érdeklődő, aki a szombat délutánját és estéjét a sportházban töltötte. Az 53. Savaria Táncverseny egyik első megmérettetése a kerekesszékes bemutató volt.

Parais István - igazgató, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ

“Immár második alkalommal adunk alkalmat arra, hogy nagyon rangos, nemzeközi zsűri előtt mutassák be tudásukat, idén 3 magyar versenyző mutatkozik be, ugyanazon zsűri előtt, tehát ez nagyon komoly értékítéletet jelent, és azt a befogadási készséget, amelyet -méltán mondhatjuk - Szombathely, a segítés városa nyújt.”

Ebben az évben a szervező AGORA Szombathelyi Kulturális Központ meghívta a mozgássérültek Összetartás Sportegyesületét is a közönség soraiba.

Kéri Zsanett - elnök, Mozgássérültek Összetartás SE

“Nagyon fontos mindenki számára, tehát a táncosok és a nézők számára is, hogy így együtt tudnak lenni, hogy integrált az egész verseny, és így együtt vannak, ami szerintem nagyon fontos!”

A Savaria Kupa Paratáncsport Free Style Solo Nyílt Bajnokságon a parkett legjobbjának a kilenc különböző országból érkezett bírák a legjobbnak  Ferenczi Tünde produkcióját értékelték.

Ferenczi Tünde - táncos

“A legnehezebb számomra az volt, hogy el kellett rejteni a színpadon a belső, aktuális érzelmeit az embernek, ezt a legnehezebb egy táncparketten elérni.”

Az esti döntők előtt Puskás Tivadar polgármester a táncverseny több évtizedes múltjára, az esemény jelentőségére emlékeztetett, majd méltatta ezt a mozgásformát.

“A tánc elegancia, a tánc sport, a tánc olyan kifejezési eszköze az embernek, az ember érzelmeinek, amelyet ősidők óta használunk.”

A világbajnokságon a magyarokat Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka képviselte.

Az 53. Savaria Táncverseny WDSF Tíztánc Világkupáját az (03:50-nél pont ők!!!) orosz páros nyerte, másodikak az Amerikai Egyesült Államok versenyzői lettek, a dobogó harmadik fokára a lengyelek állhattak, a magyar páros nem jutott az első hat közé.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb