Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Táncverseny

2018-06-12, 14:02
   |   Kategória: Pink
Az orosz páros nyerte a Tíztánc Világkupát az 53. Savaria Táncversenyen. Az eseményen 25 ország párosa vett részt. Különleges programelem volt a kerekesszékes táncosok versenye.
Látványos versenyt nézhetett meg az a több száz érdeklődő, aki a szombat délutánját és estéjét a sportházban töltötte. Az 53. Savaria Táncverseny egyik első megmérettetése a kerekesszékes bemutató volt.

Parais István - igazgató, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ

“Immár második alkalommal adunk alkalmat arra, hogy nagyon rangos, nemzeközi zsűri előtt mutassák be tudásukat, idén 3 magyar versenyző mutatkozik be, ugyanazon zsűri előtt, tehát ez nagyon komoly értékítéletet jelent, és azt a befogadási készséget, amelyet -méltán mondhatjuk - Szombathely, a segítés városa nyújt.”

Ebben az évben a szervező AGORA Szombathelyi Kulturális Központ meghívta a mozgássérültek Összetartás Sportegyesületét is a közönség soraiba.

Kéri Zsanett - elnök, Mozgássérültek Összetartás SE

“Nagyon fontos mindenki számára, tehát a táncosok és a nézők számára is, hogy így együtt tudnak lenni, hogy integrált az egész verseny, és így együtt vannak, ami szerintem nagyon fontos!”

A Savaria Kupa Paratáncsport Free Style Solo Nyílt Bajnokságon a parkett legjobbjának a kilenc különböző országból érkezett bírák a legjobbnak  Ferenczi Tünde produkcióját értékelték.

Ferenczi Tünde - táncos

“A legnehezebb számomra az volt, hogy el kellett rejteni a színpadon a belső, aktuális érzelmeit az embernek, ezt a legnehezebb egy táncparketten elérni.”

Az esti döntők előtt Puskás Tivadar polgármester a táncverseny több évtizedes múltjára, az esemény jelentőségére emlékeztetett, majd méltatta ezt a mozgásformát.

“A tánc elegancia, a tánc sport, a tánc olyan kifejezési eszköze az embernek, az ember érzelmeinek, amelyet ősidők óta használunk.”

A világbajnokságon a magyarokat Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka képviselte.

Az 53. Savaria Táncverseny WDSF Tíztánc Világkupáját az (03:50-nél pont ők!!!) orosz páros nyerte, másodikak az Amerikai Egyesült Államok versenyzői lettek, a dobogó harmadik fokára a lengyelek állhattak, a magyar páros nem jutott az első hat közé.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…