Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tejkamion

2018-06-12, 14:52
   |   Kategória: Pink
Hogyan készül a sajt? Miből látható egy dobozon, hogy a benne lévő tej magyar? Milyen termékeket fogyaszthat egy laktózérzékeny? Erről is sokat megtudtak a brenneres kisdiákok a tejfogyasztást népszerűsítő roadshow szombathelyi állomásán.
Egy oktatókamion parkolt le pénteken a Brenner-iskola udvarán: a tejtermékeket népszerűsíti így országszerte a Tej Terméktanács.

“Az alvasztással készült sajtok, azok a lágy, vagy a krémesebb, kenhetőbb sajtok lesznek, a préseléssel készültek pedig a szilárd, szeletelhetőek.”

A diákok maguk is sokat tudtak a tej összetételéről, a túró, a vaj és a tejföl készítéséről, és legtöbbjük szívesen fogyasztja ezeket.

Kiss Julianna

“A sajtot, a túrót, a kefirt is szeretem, meg a joghurtot is, és hát olyan hetente szoktam enni.”

Bencze Boglárka

“Nagyon szeretjük a tejtermékeket. Anyukám laktózérzékeny, de amiben van tej, akkor szokott bevenni előtte gyógyszert, és a kistesóm nagyon szereti a kakaót.”

Most arról is információkat kaptak a gyerekek, hogy miért érdemes a hazai tejet választani, és mik a jó minőség garanciái. Az egyik leglényegesebb érv, a kalciumbevitel, szintén szóba került.

Lendli Erzsébet tanító, Brenner-iskola

“Fontos, hogy lássák azt is, hogy tudják, hogy milyen pozitív hatásai vannak a tejfogyasztásnak, a tejtermékeknek, hogy milyen széles skálája van ezeknek a fajta élelmiszereknek. És hogy mennyi mindenben tud nekik mint gyerekeknek segíteni, vagy akár a szüleiknek is, a tejtermék fogyasztása.”

Ez a negyedik évfolyamos osztály egy teljes tanórát töltött a kamion körül. A korszerű digitális eszközökön játszva pontokat gyűjthettek, és azt is kipróbálhatták, milyen lehet megfejni egy tehenet. Végül a kóstolás sem maradt el, a diákok friss hazai tejet kaptak tízóraira a rendhagyó környezetismeret órán.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb