Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tejkamion

2018-06-12, 14:52
   |   Kategória: Pink
Hogyan készül a sajt? Miből látható egy dobozon, hogy a benne lévő tej magyar? Milyen termékeket fogyaszthat egy laktózérzékeny? Erről is sokat megtudtak a brenneres kisdiákok a tejfogyasztást népszerűsítő roadshow szombathelyi állomásán.
Egy oktatókamion parkolt le pénteken a Brenner-iskola udvarán: a tejtermékeket népszerűsíti így országszerte a Tej Terméktanács.

“Az alvasztással készült sajtok, azok a lágy, vagy a krémesebb, kenhetőbb sajtok lesznek, a préseléssel készültek pedig a szilárd, szeletelhetőek.”

A diákok maguk is sokat tudtak a tej összetételéről, a túró, a vaj és a tejföl készítéséről, és legtöbbjük szívesen fogyasztja ezeket.

Kiss Julianna

“A sajtot, a túrót, a kefirt is szeretem, meg a joghurtot is, és hát olyan hetente szoktam enni.”

Bencze Boglárka

“Nagyon szeretjük a tejtermékeket. Anyukám laktózérzékeny, de amiben van tej, akkor szokott bevenni előtte gyógyszert, és a kistesóm nagyon szereti a kakaót.”

Most arról is információkat kaptak a gyerekek, hogy miért érdemes a hazai tejet választani, és mik a jó minőség garanciái. Az egyik leglényegesebb érv, a kalciumbevitel, szintén szóba került.

Lendli Erzsébet tanító, Brenner-iskola

“Fontos, hogy lássák azt is, hogy tudják, hogy milyen pozitív hatásai vannak a tejfogyasztásnak, a tejtermékeknek, hogy milyen széles skálája van ezeknek a fajta élelmiszereknek. És hogy mennyi mindenben tud nekik mint gyerekeknek segíteni, vagy akár a szüleiknek is, a tejtermék fogyasztása.”

Ez a negyedik évfolyamos osztály egy teljes tanórát töltött a kamion körül. A korszerű digitális eszközökön játszva pontokat gyűjthettek, és azt is kipróbálhatták, milyen lehet megfejni egy tehenet. Végül a kóstolás sem maradt el, a diákok friss hazai tejet kaptak tízóraira a rendhagyó környezetismeret órán.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…