Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Indul a Lamantin Jazz Fesztivál

2018-06-18, 18:32
   |   Kategória: Pink
Egy héten át Szombathely lesz a jazz fővárosa- hazai és külföldi nagyágyúk érkeznek a 19. Lamantin Jazz Fesztiválra, amelyhez kapcsolódva ismét megrendezik a Lamantin Improvizációs Tábort. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.
„Ez egy varázslatos része, szakasza az évnek, a leghosszabbak a nappalok és az egész lamantin fílingre- ami ma már létezik – rányomja bélyegét.”

Lakatos Ágnes jazzénekes videóüzenetben mondta el, milyen fontos számára a közel húszéves szombathelyi fesztivál. Ő nemcsak fellép majd a zenekarával, hanem oktat is a Lamantin Improvizációs Táborban. Az ország legjobb jazz-zenészei karolják fel évről-évre a fiatal tehetségeket.

Brandisz Zsófia szervező, Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor
„Vannak egyéni órák, vannak csoportos órák, vannak gyakorlati, hangszeres órák, de emellett elméleti ojtatást is biztosítunk. Beszélünk a zenélés lelki hátteréről, de technikai kurzus is van, hogy hogyan tudják kierősíteni a hangszereiket, ami rendkívül fontos ebben a műfajban.”

A kezdetben egynaposra tervezett fesztivál időközben egyhetessé bővült: idén négy helyszínen húsz koncert várja a zenebarátokat. A blues, a soul, funk és a jazz jeles hazai és külföld képviselői érkeznek Szombathelyre.

Tímár Péter – főszervező, Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor

„A Kéknyúl egy igazi zenekar, egy hammond alapú funki jazzformáció fúvósokkal. Itt lesz Tóth Vera a Budapest Jazz Orchestrával, itt lesz Európa legjobb léggitárosa, Crivellaro, aztán a világ bluesélet legnagyobb alakja, Joe Louis Walker, az Amerikai Egyesült Állaomokból”

A Lamantin Jazz Fesztivál mára beírta magát a nyári zenei fesztiválok történetébe – mondta a polgármester. Az önkormányzat által nyújtott támogatás a kiadások mintegy felét fedezi.

Puskás Tivadar polgármester
„Ez Szombathely hírét messze viszi. Fontos számunkra a muzsika, fontos számunkra a zene és fontos számunkra Szombathely. Erre való, erre is való a Lamantin Jazz Fesztivál”

Június 24-én a tanári kar koncertjével kezdődik a fesztivál, majd rá hét napra a Lamantin Improvizációs Tábor diákjainak fellépésével zárul. A rendezvényt a kezdetektől egy baráti társaság szervezi hobbiból, egyesületi formában – a céljuk, hogy minél többen megismerkedjenek ezzel a komolyabb könnyű műfajjal.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…