Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Indul a Lamantin Jazz Fesztivál

2018-06-18, 18:32
   |   Kategória: Pink
Egy héten át Szombathely lesz a jazz fővárosa- hazai és külföldi nagyágyúk érkeznek a 19. Lamantin Jazz Fesztiválra, amelyhez kapcsolódva ismét megrendezik a Lamantin Improvizációs Tábort. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.
„Ez egy varázslatos része, szakasza az évnek, a leghosszabbak a nappalok és az egész lamantin fílingre- ami ma már létezik – rányomja bélyegét.”

Lakatos Ágnes jazzénekes videóüzenetben mondta el, milyen fontos számára a közel húszéves szombathelyi fesztivál. Ő nemcsak fellép majd a zenekarával, hanem oktat is a Lamantin Improvizációs Táborban. Az ország legjobb jazz-zenészei karolják fel évről-évre a fiatal tehetségeket.

Brandisz Zsófia szervező, Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor
„Vannak egyéni órák, vannak csoportos órák, vannak gyakorlati, hangszeres órák, de emellett elméleti ojtatást is biztosítunk. Beszélünk a zenélés lelki hátteréről, de technikai kurzus is van, hogy hogyan tudják kierősíteni a hangszereiket, ami rendkívül fontos ebben a műfajban.”

A kezdetben egynaposra tervezett fesztivál időközben egyhetessé bővült: idén négy helyszínen húsz koncert várja a zenebarátokat. A blues, a soul, funk és a jazz jeles hazai és külföld képviselői érkeznek Szombathelyre.

Tímár Péter – főszervező, Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor

„A Kéknyúl egy igazi zenekar, egy hammond alapú funki jazzformáció fúvósokkal. Itt lesz Tóth Vera a Budapest Jazz Orchestrával, itt lesz Európa legjobb léggitárosa, Crivellaro, aztán a világ bluesélet legnagyobb alakja, Joe Louis Walker, az Amerikai Egyesült Állaomokból”

A Lamantin Jazz Fesztivál mára beírta magát a nyári zenei fesztiválok történetébe – mondta a polgármester. Az önkormányzat által nyújtott támogatás a kiadások mintegy felét fedezi.

Puskás Tivadar polgármester
„Ez Szombathely hírét messze viszi. Fontos számunkra a muzsika, fontos számunkra a zene és fontos számunkra Szombathely. Erre való, erre is való a Lamantin Jazz Fesztivál”

Június 24-én a tanári kar koncertjével kezdődik a fesztivál, majd rá hét napra a Lamantin Improvizációs Tábor diákjainak fellépésével zárul. A rendezvényt a kezdetektől egy baráti társaság szervezi hobbiból, egyesületi formában – a céljuk, hogy minél többen megismerkedjenek ezzel a komolyabb könnyű műfajjal.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb