Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kutyafuttató

2018-06-24, 17:23
   |   Kategória: Pink
Építési munkálatok zajlanak a Bem József utcai zárt kutyafuttató területen. Az elöregedett, rossz állapotú kerítést cserélik most a szakemberek, de más változások is lesznek majd. Most azonban a lakosság törelmét kérik.
Az új, erős oszlopok helyét készítették elő ezekben a napokban a Bem József utcai kutyafuttatón. Rövidesen kicserélik a 180 méternyi kerítést. Ez úgynevezett 3D-s lesz, ami jóval strapabíróbb, erősebb, mint a sima drótkerítés: nem szakítják ki olyan könnyen, és időtálló, ráadásul felül kissé behajlított is. A magassága is jóval meghaladja a régiét: a 150 cm-t aligha ugorják át a kutyák.

Horváth Adél

“Mindenki örülni fog, mert ami volt kerítés, az nagyon brutális állapotban volt: olyan kutya nem ment ki, amelyik nem akart, voltak kellemetlenségek kutyás gazdik között, viszont nagyon, nagyon várjuk az új kerítés megépítését, de minél előbb!”

Legutóbb a futtató árnyékos területére helyeztek el pihenő padokat, korszerű ideiglenes kaput is felszereltek a bejáratra - az eddigit már nem lehetett becsukni.

Ez a kutyafuttató a 4-es és 5-ös választókerület határmezsgyéjén van,   így két önkormányzati képviselő együttműködésének köszönhető, hogy a lakosság igényei szerinti sok éves terv most megvalósul.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő


Ez a beruházás 3 millió öt forintba fog kerülni, Czeglédi Csaba képviselői keretéből biztosította ezt a forrást, és természetesen ha ezzel megleszünk, akkor új szemeteseket is nagyon szeretnénk majd kirakatni, reméljük, erre is lesz majd lehetőségünk.”

A munkálatok alatt kitermelt földdel a futtatón lévő mély - a kutyák testi épségére veszélyes - lyukakat, gödröket is feltöltik. A következő hetekben azonban tilos használni a területet - a lakosság türelmét és megértését kérik.
Balassa Imre - foglalkoztatási részlegvezető, FÉHE Nonprofit Kft.

“A kiszedés lassabb fázis, el kell távolítani a régi csöveket, a betontuskókat, és majd amikor az építés jön, már technikai munka lesz, ott 4-5 ember dolgozik folyamtosan, beállítás, ott kerülnek az elemek, oszlopok elhelyezésre.”

A szerződés szerint augusztus 15-ig kell végezniük a munkával a szakembereknek, csakhogy tettek egy ígéretet Horváth Soma képviselőnek: eszerint  minél hamarabb megpróbálnak végezni a munkával - a kutyabarát lakosság igényéhez alkalmazkodva. A beton kötési ideje, és más technológiai eljárások miatt legkorábban egy hónap alatt készül el a beruházás.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb