Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kutyafuttató

2018-06-24, 17:23
   |   Kategória: Pink
Építési munkálatok zajlanak a Bem József utcai zárt kutyafuttató területen. Az elöregedett, rossz állapotú kerítést cserélik most a szakemberek, de más változások is lesznek majd. Most azonban a lakosság törelmét kérik.
Az új, erős oszlopok helyét készítették elő ezekben a napokban a Bem József utcai kutyafuttatón. Rövidesen kicserélik a 180 méternyi kerítést. Ez úgynevezett 3D-s lesz, ami jóval strapabíróbb, erősebb, mint a sima drótkerítés: nem szakítják ki olyan könnyen, és időtálló, ráadásul felül kissé behajlított is. A magassága is jóval meghaladja a régiét: a 150 cm-t aligha ugorják át a kutyák.

Horváth Adél

“Mindenki örülni fog, mert ami volt kerítés, az nagyon brutális állapotban volt: olyan kutya nem ment ki, amelyik nem akart, voltak kellemetlenségek kutyás gazdik között, viszont nagyon, nagyon várjuk az új kerítés megépítését, de minél előbb!”

Legutóbb a futtató árnyékos területére helyeztek el pihenő padokat, korszerű ideiglenes kaput is felszereltek a bejáratra - az eddigit már nem lehetett becsukni.

Ez a kutyafuttató a 4-es és 5-ös választókerület határmezsgyéjén van,   így két önkormányzati képviselő együttműködésének köszönhető, hogy a lakosság igényei szerinti sok éves terv most megvalósul.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő


Ez a beruházás 3 millió öt forintba fog kerülni, Czeglédi Csaba képviselői keretéből biztosította ezt a forrást, és természetesen ha ezzel megleszünk, akkor új szemeteseket is nagyon szeretnénk majd kirakatni, reméljük, erre is lesz majd lehetőségünk.”

A munkálatok alatt kitermelt földdel a futtatón lévő mély - a kutyák testi épségére veszélyes - lyukakat, gödröket is feltöltik. A következő hetekben azonban tilos használni a területet - a lakosság türelmét és megértését kérik.
Balassa Imre - foglalkoztatási részlegvezető, FÉHE Nonprofit Kft.

“A kiszedés lassabb fázis, el kell távolítani a régi csöveket, a betontuskókat, és majd amikor az építés jön, már technikai munka lesz, ott 4-5 ember dolgozik folyamtosan, beállítás, ott kerülnek az elemek, oszlopok elhelyezésre.”

A szerződés szerint augusztus 15-ig kell végezniük a munkával a szakembereknek, csakhogy tettek egy ígéretet Horváth Soma képviselőnek: eszerint  minél hamarabb megpróbálnak végezni a munkával - a kutyabarát lakosság igényéhez alkalmazkodva. A beton kötési ideje, és más technológiai eljárások miatt legkorábban egy hónap alatt készül el a beruházás.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Falco - Jászberény 96-70
  Falco - Jászberény 96-70 A Zsíros Tibor Magyar Kupa 1. elődöntőjében a Körmendet búcsúztató jászságiakat verte a FALCO, ezzel…
 • A fizikusok
  A fizikusok Komédia két felvonásban a Szombathelyi Waldorf Iskola 12. osztálya előadásában.
 • Dobó SE
  Dobó SE Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói. A felmérések alapján valamennyien kifejezetten…
 • Technika verseny
  Technika verseny Stílusosan a Megyeháza épületében tartották meg a második Vas megyei technika tantárgyi versenyt, amelynek idén…
 • Diákok kiállítása a Képtárban
  Diákok kiállítása a Képtárban Újragondolt alkotások, kreatív gondolatok leképeződései és az iparművészet mindennapi használati tárgyai is helyet kaptak a…

Legnépszerűbb

 • Szent Márton workshop
  Szent Márton workshop Négy ország, hét partner – köztük Szombathely dolgozik azon, miként lehet Szent Márton örökségét és…
 • Wallenberg-díj
  Wallenberg-díj 2010 óta minden évben díjjal ismeri el a Raoul Wallenberg Egyesület mindazokat, akik áldozatos munkájukkal…
 • A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS
  A XXIII. MAGYAR KULTÚRA NAPJA GÁLA és KULTÚRA LOVAGAVATÁS Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke Vas megye 25. lovagjaként került felavatásra.
 • Nyugdíjas programok
  Nyugdíjas programok Az idén is mintegy félszáz programot kínál az idősebb korosztály számára Vas Megye és Szombathely…
 • Menóra
  Menóra Magánemberek, cégek és szervezetek is jelezték már, hogy adományukkal segítenék az ellopott menóra pótlását. A…