Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Civil ünnepség

2018-06-28, 11:06
   |   Kategória: Pink
A civil közösségeken is múlik, milyen minőségű életet élnek a szombathelyiek - hangzott el a Városházán, ahol több mint 130 szervezet kapott támogatást az önkormányzattól. A  Kulturális és Civil Alapból ebben az évben 32 millió forinthoz jutottak a helyi egyesületek.
Szétosztotta a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága a Kulturális és Civil Alap támogatásait, mintegy 32 millió forintot.

Takátsné Tenki Mária - elnök, Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága

“Összesen így 83 kulturális és általános civil szervezet kapott támogatást 12,5 millió forintot, a sport alapból pedig szintén 12, illetve 7,5 millió forintot kapott 53 civil szervezet.

A nyertes civil szervezetek minden évben ünnepélyes keretek között vehetik át a támogatást a városházán, hiszen az önkormányzat fontosnak tartja a munkájukat.

Puskás Tivadar - polgármester “Az, hogy egy társadalom milyen minőségű életet él, az attól is függ, hogy hogyan használja ki azokat a szerveződéseket, szervezeteket, amelyek a közösségben spontán létrejönnek.”

Volt olyan szervezet, amely a napi működéshez igényelt pénzt.

Göncz Szabolcs - kuratóriumi elnök, Tűzoltás-Mentés Kiemelten Közhasznú Alapítvány

“A Tűzoltás Mentés Alapítvány az alapító okiratában meghatározott feladatainak végrehajtására kapott az önkormányzattól 150 ezer forint támogatást, ez nagy segítség a működés tekintetében.”

A Szombathelyi Zonta Club is rendszeresen a városhoz fordul támogatásért - általában sikerrel. Most azonban egy évszázados lett a nemes célokért küzdő szervezet, amely a városban 1990 óta működik.

Pallósiné Toldi Márta - elnök, Szombathelyi Zonta Club

“Szeretnénk erről úgy megemlékezni, hogy egy kis életképek füzetben összefoglaljuk azt a tevékenységet, amelyet a szervezetben dolgozó nők  ez alatt a negyed évszázad alatt kifejtettek, ez nem kevés, ez egy két nyelvű kiadvány lenne angol és magyar nyelven.”

Az eseményen még egy kis segítséget kaptak a civilek: Takátsné Tenki Mária bizottsági elnök jelezte, hogy további támogatásokért lehet fordulni többek közt a polgármesterhez és a képviselőkhöz is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Vízügyi évértékelő
  Vízügyi évértékelő Nem volt az idén jelentős árvíz a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén. Egy alkalommal kellett…
 • Téligumi
  Téligumi Leginkább a lamellás szerkezet, a nagy, mély bordák, amely a havat, meg a vizet hivatott…
 • Zörej hangszerek
  Zörej hangszerek Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben…
 • Kórustalálkozó
  Kórustalálkozó Szent Mártonhoz kötődő kórusok találkoztak Szombathelyen. A házigazdán kívül két vidéki felnőtt énekkar, és egy…
 • Katasztrófavédelmi gyakorlat
  Katasztrófavédelmi gyakorlat Buszbaleset sérültjeinek mentése, eltűnt turistacsoport felkutatása és árvízi védekezés is része volt annak a nagyszabású…

Legnépszerűbb