Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Horgászati fejlesztés Magyarszecsődön

2018-08-08, 10:56
   |   Kategória: Pink
Közel 15 millió forintot fordított a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Magyarszecsődi-tó körüli fejlesztési munkákra. Rendezettebb utak és partvonal, valamint kültéri bútorok teszik kellemesebbé a horgászok és családjaik időtöltését ezentúl.
Az egykori kavicsbánya helyén létrejött, 9 hektáros magyarszecsődi tavat közel ezer körmendi és szombathelyi horgász látogatja rendszeresen. Korábban társadalmi munkában történt kisebb területrendezés, de komolyabb fejlesztésre mindeddig nem került sor. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 110 millió forint uniós támogatást nyert, amelyből 8 tó környezete újulhat meg - a magyarszecsődi az egyik. Az átadó ünnepségen V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta a beruházást.

„Kívánom, hogy sok-sok rekordfogás legyen a következő években ebebn a tóban, és a megújult tópart, horgászhelyek, stégek, a közösségi lehetőségek minél több családnak, baráti körnek szerezzenek kellemes emlékeket.”

50 horgászhelyet alakítottak ki, amelyeket a támfalaknak és a lépcsőknek köszönhetően most már biztonságosan meg lehet közelíteni. Felújították a tó körüli utat, akadálymentes stéget építettek, hulladékgyűtőket, tűzrakóhelyeket, padokat, asztalokat, biciklitárolót és tábori illemhelyeket helyeztek el, így a családok kulturált környezetben tölthetik szabadidejüket. Az elmúlt hónapokban 100 darab extra méretű ponty került a tóba, de a szövetség a későbbiekben a ragadozóhalas horgászatot is erősítené.

Puskás Norbert – ügyvezető, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

„A pályázat keretében a partrendezésnél olyan területek alakultak ki, ami remek ívóhelyként szolgálnak a keszegféléknek. Küzdünk azért, hogy a tónak az apróhalállománya erősödjön, így a ragadozóállomány is tovább tud erősödni.”

A beruházásnak köszönhetően várhatóan több látogatót vonz majd a tó, ami a települést is további közösségi programokra, fejlesztésekre ösztönzi.

Károlyi Gyula – polgármester, Magyarszecsőd

„Van egy komplett kerékpárút tervünk egészen Egyházashollósig. Ha ezt meg tudnánk valósítani ezt a beruházást, és be tudnánk kapcsolódni a Körmend-Vasvár tengelybe egy kerékpáros lehetőséggel, ez nagyon előre vinné a dolgot.”

Az átadó ünnepséget a Magyarszcsődi Fesztivál napjára időzítették, amelynek egy kenuverseny is része volt, így ezúttal – kivételesen – horgászok helyett evezősök népesítették be a tavat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Kötő utcai sportpark
  Kötő utcai sportpark A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol…
 • Jogásznap
  Jogásznap Az író-költő és jogtudós politikusra, egykori igazságügy-miniszterre, Horváth Boldizsárra emlékeztek a 23. Vasi Jogásznap résztvevői…
 • Család- és gyermekjóléti szolgálatás
  Család- és gyermekjóléti szolgálatás Tavaly több mint 1200 háztartás vette igénybe a család- és gyermekjóléti szolgálatást Szombathelyen. Legtöbbször megélhetési…
 • Oktatási bizottság
  Oktatási bizottság Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt meg nyilvánosan a közgyűlés csütörtöki ülése előtt a város oktatási…
 • Közgyűlés után
  Közgyűlés után A költségvetési vitát lefolytatták, de a végszavazás elmaradt a szerdai közgyűlésen, így életbe lépett az…