Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Karneváli ruha

2018-08-22, 19:42
   |   Kategória: Pink
Csütürtökön este fellobban a 19. Savaria Történelmi Karnevál lángja. Sokan nemcsak a felvonulás idejére öltenek korhű jelmezt, hanem abban töltik a fesztivál négy napját. Az elmúlt napokban már nagy volt a forgalom a ruhakölcsönzőben, ahol újdonságokkal is várják a karneválozókat.
A maradék anyagokból az öltözékhez illő hajpánt készül az Aréna utcai Teleki Blanka Ruhaszalonban. A karneváli jelmezek vállfákra akasztva várják új tulajdonosaikat, itt már csak az apróbb simításokat végzik a szakemberek.

A jelmezeken a klasszikus fehér, bordó, arany, ezüst színek dominálnak, és a korábbi évekhez hasonlóan most is természetes anyagokból készültek. A vászon, a puplin és a batisz egyszerre biztosít kényelmes és korhű viseletet. A ruhákhoz megfelelő kiegészítők is választhatók.

Bukvai Albertné - gyakorlatioktatás-vezető, Oladi Szakgimnázium és Szakiskola

„Az idén, alkalmazkodva a 21. századhoz, készítettünk ilyen kellékeket, kiegészítőket, és az övre szerelhető autentikus mobiltelefontartót is, ami illik a ruhához. Az asztalon hajfonatokat, hajpántokat, inkább erre törekedtünk, hogy több kiegészítő legyen”

A mértani síkidomokból álló római viseletet nem könnyű elkészíteni. A nyári gyakorlat során ezt is megtanulják a diákok, a szalonban eltöltött idő pedig jó alkalom arra, hogy a vevőkkel való kapcsolattartást gyakorolják.

Zsitek Bernadett

„Nagyon sok érdeklődő volt az első napon, rengetegen jöttek. Visszatérő vendégek vannak, akiknél a gyerekek nőnek, nagyobb ruhát kell venni, és keresik mindig az újdonságokat, minden évben kell egy kis új dologgal előállni”

Vannak olyanok is, akik maguk varrják meg a karneváli jelmezüket.

Virág Erzsébet

„Itt az üzletbe szoktuk vásárolni a ruhákat, most már hogy a fiúk nagyobbak lettek, cserélni kellene a ruhát, vagy átalakítani. Amiatt jöttem be az üzletbe, tanácsot kérni a segítőkész kolléganőktől”

Évről évre mintegy ezer jelmezest várnak a szervezők Szombathely utcáira. A tapasztalatok szerint sokan nemcsak a felvonulás idejére öltenek római ruhát, hanem abban töltik a fesztivál négy napját is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb