Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Karneváli péntek

2018-08-25, 18:43
   |   Kategória: Pink
A tábori élet titkaiba nyerhetnek bepillantást, akik ellátogatnak a karnevál ideje alatt a Történelmi Témaparkba. A szomszédos Gayer-parkot már pénteken birtokba vették a gyerekek, nyitott műteremmé változott a Művészetek utcája, finom étkek készültek és értékes portékák találtak gazdára az Öreg Város Vásárában. Már a fesztivál első délelőttjén sokan kilátogattak a programokra.
Az Ágról Ágra Családi Zenekar koncertje nyitotta a programok sorát a Művészetek utcájában. Nyitott műteremmé változott a Kossuth Lajos utca: alkotás közben ismerhetik meg az érdeklődők a művészeket.

„Egy nemeztáska készül, egy hímzett mintával. Ennek a hímzésnek az az érdekessége, hogy az egész anyagot nem kell átölteni, csak a felületét hímzem. Láncöltéssel megyek körbe-körbe és akkor így töltöm ki a felületet.”

Többen a fesztivál első délelőttjén körbejárták a helyszíneket.

Kővári Ákos

„Nagyon jó, hogy ilyen szép díszek vannak, meg ilyen jó cuccok, meg van ennivaló is, meg kürtöskalács, meg lángos. Már tavaly, meg tavalyelőtt is voltunk. Biatorbágyon lakunk és egyfolytában eljövünk a nagypapámhoz.”

Középkori hangulatot idéz az Öreg Város Vására. Csontból készült ékszerek, fonott kosaras körhinta (11:24), fakardok és egyéb egyedi portékák várják a karneválozókat.

„Jövök-megyek. Nagyon szép, minden évben itt vagyunk”

Készültek már az éhségűző finomságok is. A házias lepény és a grillezett kolbász illata sokakat vonzott a standokhoz.

Horváth Ádám

„Grillezett sült csülökkel, mint látható, húsos kolbásszal, töltött lepénnyel, töltött csirkés lepénnyel, sonkás-sajtos lepénnyel, illetve a későbbiekben kikerül a pacal, kikerül a dödölle mellé köretnek, illetve pitás kebabból választhatnak a vendégeink”

A gyerekek vették birtokba a Kalandvárost. A kicsit nagyobbak fűrészelni is megpróbálhattak, (21:28) a karonülőket különböző ügyességi játékok várták, és népszerűek voltak a kézműves foglalkozások is, például a homokkép készítés (24:41-től).

Gál Anna Diána

„Le kell vennie a papírjait, a fóliát, és be kell szórni utána a színes golyókkal”

A szülők szívesen hozzák ide gyermekeiket.

Kiss- Bíró Gabriella

„Nagyon kellemes a helyszín, mert hiába péntek dél van, árnyékos is és nagyon alkalmas a gyerekek számára. Minden program nagyon tetszetős és nagyon kreatív. Tényleg lehet bőven választani, és nagyon érdekes minden korosztály számára.”

A szomszédos Történelmi Témaparkban szép számú érdeklődő előtt zajlott a karnevál első seregszemléje.

Katona Attila - történész

“Öt csapatot láthattunk, akik érkeztek, egyik Szombethelyről, a második Ingolstadtból jött, a harmeadik Komáromból, a negyedik tulajdonképpen Budapestről, és az ötödik csapatot is szombathelyiek jelenítették meg, de egy negyedik századi felszerelést mutattak be,

A csapatok bemutatják a kor- és régióhű, autentikus katonai ruházatot, fegyverzetet és harcmodort a karnevál minden napján délelőtt a Történelmi Témaparkban.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb