Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egri Civil Kerekasztal képviselőinek látogatása

2018-08-26, 15:06
   |   Kategória: Pink
A Szombathelyi Civil Kerekasztal az Egri Civil Kerekasztallal 2005 óta tart fenn jó kapcsolatot. 
Az egri civilek a város központjában a Dobó téren 1995 óta minden évben megrendezték az „EGRIEK Ünnepét” – melynek nevét 2017-en megváltoztatták, így most már EGER CIVIL ÜNNEPÉNEK hívják.

A Szombathelyi Civil Kerekasztal tagjaival tapasztalatszerzés céljából 2005-ben jártunk először Egerben. 2007 és 2009 évben részt vettünk az egriek által szervezett „Párbeszéd a partnerségért” tanácskozásokon, mely során megnéztük Eger Civil Ünnepét a város központjában a Dobó téren. A program nagyon megtetszett nekünk, és úgy gondoltuk, hogy egy hasonló rendezvény Szombathelyen is nagyon jó lenne. Önálló civil ünnep megszervezésére nem volt megfelelő fogadókészség, ezért örültünk annak, hogy 2011 óta a Savaria Történelmi Karneválon „CIVI Korzó” került kialakításra, ahola szombathelyi és Vas megyei civil szervezetek bemutatkozási lehetőséget kapnak.

Az Egri Civil Kerekasztal vezetőjétől májusban kaptunk levelet, mely szerint augusztus végén ismét eljönnének Szombathelyre. Segítségünket kérték szálláshely, étkezés és a program kialakításához. Örültünk megkeresésüknek, hisz már régen találkoztunk. Többszöri levélváltással a találkozó időpontjára 2018. augusztus 24-én került sor. Az Ady téri kollégiumban lefoglaltuk a szállás, valamint a Karnevál péntek esti felvonulására lelátójegyet vásároltunk.

Az Egri Civil Kerekasztal képviselői pénteken reggel indultak el és kisebb megállókkal a déli órákban érkeztek Szombathelyre. A szálláshelyük elfoglalását követően 13 órakor a Magyar tenger étteremben találkoztunk. Szinte mindenki ismerte már egymást a korábbi találkozóknak köszönhetően. A finom, ízletes ebéd fogyasztása közben felelevenítettük a közös emlékeket. Régi 2007 – 2009 évi fotók is kerültek elő. Időközben eleredt az eső. A korzón szolgálatot teljesítők telefonon tájékoztattak bennünk, hogy össze kellett mindent pakolni, ezért sajnos a Civil Korzót nem tudtuk bemutatni, de bíztunk abban, hogy el fog az eső a felvonulás idejére állni, és vendégeink nem járnak úgy, mint 10 évvel ezelőtt, mert akkor sajnos nem tudták a zápor - zivatar miatt a felvonulást megtekinteni

¾ 7 kor elfoglaltuk a Berzsenyi téren felállított lelátón helyünket, s bár egy kicsit szemerkélt az eső, azért szerencsére megtartották a jelmezes felvonulást. Vendégeinknek nagyon tetszett és örömüket fejezték ki, hogy az idén sikerült ezt a látványos programot megnézni. A találkozó végén úgy köszöntünk el, hogy 2019 évben Egerben találkozunk.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb