Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kerékpárút

2018-08-31, 14:49
   |   Kategória: Pink
Vas megyében, ezen belül Szombathelyen is az országos átlagnál többen kerékpároznak. A folyamatban, illetve előkészületben lévő kerékpárút beruházások eredményeként várhatóan  még többen kapnak majd kedvet a biciklizéshez.
Az elkövetkező időszakban a megye több térségében épülnek majd új kerékpárutak. Ez összefügg azzal, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban kiemelt célként fogalmazódott meg Vas megye kerékpárút rendszerének hálózatos fejlesztése. Az utak összekapcsolása mellett fontos szempont a városok és a környező települések közötti kerékpáros kapcsolat erősítése. Sárváron már el is készült az új kerékpárút, amely a rábasömjéni városrészt köti össze a központtal.

Majthényi László elnök, Vas Megyei Közgyűlés

Vannak olyan nemzetközi projektjeink, amelyeknek vannak kerékpáros, például a szlovén-magyar határon kerékpáros elemei, táblázási elemei, de kifejezetten a területfejlesztési operatív programon belül Rábapatyon. Kőszeg-Kőszegfalván, Tanakajd-Vasszécseny-Csempeszkopácson, Sében, Sárváron és Csepregen folynak jelenleg is kerékpárút fejlesztések.

A megyei terveket összhangolták a szombathelyi elképzelésekkel is. A város kidolgozta kerékpárosbarát fejlesztést szolgáló projektjét.  Ennek része a bicikliút hálózati terv, amelyben szerepelnek új építések, illetve kerékpárút kijelölések. Ezek megvalósulása várhatóan tovább növeli majd a kerékpározás népszerűségét a városban.

Simon Zoltán Péter elnök, Vas Megyei Kerékpáros Szövetség Nas:181829simon_kerekparutak

Alapvetően az, hogy kerékpárút fejlesztésekről beszélünk, az már önmagában jó történet. Az pedig, hogy nemcsak arról beszélgetünk, hogy vannak, hanem hogy bizonyos szakmai szempontokat is figyelembe veszünk a kerékpárút fejlesztésekben, összefüggőséget, biztonságot, ez még jobb. Ez azt jelenti, hogy azok is, akik kevésbé gondolják magukról most az, hogy szívesen ülnek kerékpárra, ezeknek az utaknak a fejlesztésével talán elérhetővé válik, hogy biciklire ülnek.”

Szombathelyen a kerékpár fontos közlekedési eszköz: sokan használják munkába járásra, bevásárlásra. Másrészt pedig lehetőséget kínál kirándulásokra, ebből a szempontból is fontosak a városkörnyéki kerékpárút fejlesztések.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb