Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kellemes szín volt a Savaria karnevál palettáján

2018-09-02, 14:44
   |   Kategória: Pink
a Képeslevelezőlap-gyűjtők Dalkörének népi műsora. 
A Dalkör 2016 szeptemberében alakult 18 dalolni szerető lányokból, asszonyokból, férfiakból. A dalkör vezetője Kovács Ferencné Vera. Több szereplésük volt már a Bogáti Idősek Otthonában, Náraiban, Vaskeresztesen, a Civil Bálon, kiállítások megnyitóján, ünnepi közgyűlésen. Minden héten, kedden 17 órától tartják próbáikat az MMIK-ban. Énekelnek népdalokat, katonadalokat, slágereket. (Aki kedvet érez – csatlakozhat hozzájuk!)

A karneválon az első részben Balassa Iván és Ortutai Gyula néprajzkutatók gyűjtéséből válogatott mezőségi, szatmári, boncidai népdalokat adtak elő csujogatásokkal, melyek nagyon vidámmá tették a műsort. A csujogatások elsősorban férfi és nő, - öreg és fiatal, asszony és férj, anyós és vő beszédét idézve időnként kicsit pajzán beszólások voltak, mint például: - Hopp szálingó szalmaszál, még a szél is taszigál, ne taszigálj kedvesem, gyenge vagyok, elesem. - Ez az ember, jaj de szép, mint a háromlábú szék, A szemei ragyognak, mint a füles bagolynak. - Mit ér ez a pörge kalap, ha a legény csak egy falat. -  Mit ér az a ráncos szoknya, ha az asszony tipe – topa.- Uccu, banya ugorj egyet, ne sajnáld a cipellődet. - Házasodjon meg az úr, mert az úr már vén kandúr! - Ez az utca tekervényes, ez a leány, jaj de kényes! Úgy simul a legény alá, mint a nyúl a bokor alá!

A dalkör tagjainak átlag életkora 67 év. Zeneileg képzetlenek, de nagyon szeretnek énekelni, akiknek az alapgondolata „nem csak a 20 éveseké a világ” A műsor második részében a slágerek szövege kiosztásra került a közöség részére, akik igyekeztek a dalokat a szereplőkkel együtt énekelni – kortól függetlenül

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb