Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Zseboroszlán összejövetele

2018-09-11, 12:15
   |   Kategória: Pink
Hetedik alkalommal találkoztak egymással a koraszülött gyerekek és a családjaik. Egyre többen csatlakoznak a szülőkből alakult Zseboroszlán civil szervezethez, amely adományokkal is segíti a szombathelyi kórház Perinatális Intenzív Centrumának segítő munkáját.
A Szamóca Színház vidám, “bohóckodós” meséje szórakoztatta a PICnikezőket. Mintegy 70 család, 108 érintett gyermek - összesen több mint 250-en vettek részt a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány és a Perinatális Intenzív Centrum rendezvényén. A nyolc hónapos Pusztai Benedek Máté családja messziről érkezett.

Pusztai Attila

“Veszélyeztetett terhességből, 28. héten, Sopronból irányították át illetve hozták át őket mentővel, itt 48 óra vizsgálat után császármetszéssel világra hozták a kis csöppségünket.”

A PICniket hetedik alkalommal szervezték meg. A szándék elsősorban az, hogy találkozhassanak egymással a hasonló élethelyzetbe került családok.

Kovács Árpád - alapító tag, Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány

“Célja, hogy akik itt vannak, azok tudjanak egymással beszélgetni, problémát megosztani, találkozzanak a szülőkkel, mert akik például 1-2-3 éve kijöttek, nem biztos, hogy látják egymást, itt ugye találkoznak, beszélgetnek, találkoznak a doktornőkkel, ápolónőkkel, bármi gond van, kérdezhetnek, nem csak a tanácsadáson, bent a kórházban, kicsit nyitottabb, lazább formában.”

A szülők megbeszélhetik egymással a  tapasztalataikat - közben a gyerekek is jól érzik magukat a a programoknak köszönhetően.

Grassely Magdolna - osztályvezető főorvos, Perinatális Intenzív Centrum

“A koraszülés változatlanul gondja az orvostudománynak, és ez változatlanul a szülések 8-10 százaléka, úgyhogy erről azért nagyon nehezen mozdulunk el.”

A túlélési arány azonban javul. Az alapítvány eddig is segített a kórháznak, legutóbb egy modern ultrahang-készülékkel tették hatékonyabbá a perinatális- illetve gyermekosztályon dolgozók munkáját. Most változatlanul műszerekre, illetve korszerű mindennapi használati eszközökre van leginkább szükség: a többi között ágyazó kocsikra, infúziós pumpákra, monitorra.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
 • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
  Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
 • Parkerdő
  Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
 • Jézuska várás másképp a Remekműhelyben
  Jézuska várás másképp a Remekműhelyben „Hogy mindenkinek békés legyen a karácsony…” szólt a hirdetés, és valóban erről van szó. December…
 • Budai Józsefné köszöntése
  Budai Józsefné köszöntése Budai Józsefné Fülöp Rozáliát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város…