Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Zseboroszlán összejövetele

2018-09-11, 12:15
   |   Kategória: Pink
Hetedik alkalommal találkoztak egymással a koraszülött gyerekek és a családjaik. Egyre többen csatlakoznak a szülőkből alakult Zseboroszlán civil szervezethez, amely adományokkal is segíti a szombathelyi kórház Perinatális Intenzív Centrumának segítő munkáját.
A Szamóca Színház vidám, “bohóckodós” meséje szórakoztatta a PICnikezőket. Mintegy 70 család, 108 érintett gyermek - összesen több mint 250-en vettek részt a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány és a Perinatális Intenzív Centrum rendezvényén. A nyolc hónapos Pusztai Benedek Máté családja messziről érkezett.

Pusztai Attila

“Veszélyeztetett terhességből, 28. héten, Sopronból irányították át illetve hozták át őket mentővel, itt 48 óra vizsgálat után császármetszéssel világra hozták a kis csöppségünket.”

A PICniket hetedik alkalommal szervezték meg. A szándék elsősorban az, hogy találkozhassanak egymással a hasonló élethelyzetbe került családok.

Kovács Árpád - alapító tag, Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány

“Célja, hogy akik itt vannak, azok tudjanak egymással beszélgetni, problémát megosztani, találkozzanak a szülőkkel, mert akik például 1-2-3 éve kijöttek, nem biztos, hogy látják egymást, itt ugye találkoznak, beszélgetnek, találkoznak a doktornőkkel, ápolónőkkel, bármi gond van, kérdezhetnek, nem csak a tanácsadáson, bent a kórházban, kicsit nyitottabb, lazább formában.”

A szülők megbeszélhetik egymással a  tapasztalataikat - közben a gyerekek is jól érzik magukat a a programoknak köszönhetően.

Grassely Magdolna - osztályvezető főorvos, Perinatális Intenzív Centrum

“A koraszülés változatlanul gondja az orvostudománynak, és ez változatlanul a szülések 8-10 százaléka, úgyhogy erről azért nagyon nehezen mozdulunk el.”

A túlélési arány azonban javul. Az alapítvány eddig is segített a kórháznak, legutóbb egy modern ultrahang-készülékkel tették hatékonyabbá a perinatális- illetve gyermekosztályon dolgozók munkáját. Most változatlanul műszerekre, illetve korszerű mindennapi használati eszközökre van leginkább szükség: a többi között ágyazó kocsikra, infúziós pumpákra, monitorra.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Márton-napi vásár
  Márton-napi vásár Idén először háromnaposra bővült a Szent Márton-napi országos nagyvásár. A nyitott műhelyekben kézműves foglalkozások, a…
 • Barakkváros foglyai -filmbemutató
  Barakkváros foglyai -filmbemutató Az ostffyasszonyfai hadifogolytábor történetét mutatja be az a film, amelyet az AGORA Savaria Filmszínházban, pódiumbeszélgetéssel…
 • Németh Norbert a római Pápai Magyar Intézet új igazgatója
  Németh Norbert a római Pápai Magyar Intézet új igazgatója A korábbi rektort, Mohos Gábort a szentatya az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki, utóda Németh…
 • Sütiverseny
  Sütiverseny Édes, krémes finomságok, sós ropogtatnivalók, lekvárok, befőttek és savanyúságok sorakoztak a "Házi konyhák fortélyai" elnevezésű…
 • Logiscool
  Logiscool A helyi programozó suliban részt vevő 12 gyermek élményalapú oktatását támogatja egy teljes tanéven keresztül…

Legnépszerűbb