Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Horgászkártya

2018-09-17, 10:21
   |   Kategória: Pink
Plasztikkártya váltja fel az eddigi papír alapú horgászigazolványt 2019. január elsejétől. Ehhez minden horgásznak regisztrálnia kell a Magyar Országos Horgász Szövetség online rendszerében. Érdemes már ebben az évben igényelni a kártyát, hogy januárban könnyebb és gyorsabb legyen az engedéllyel kapcsolatos ügyintézés.
Így néz ki a jelenlegi, papír alapú horgászigazolvány. Ezt jövőre (16:03) plasztikkártya váltja fel, amely egyszerűsíti a tagnyilvántartást, átláthatóbbá teszi az adminisztrációt, és megkönnyíti a későbbi ügyintézést. A személyi igazolvány-méretű kártyán a horgász adatai mellett egy hatjegyű azonosító szám is szerepel majd. Az igénylés online regisztráció után lehetséges, ami minden horgász számára kötelező, ennek ellenére egyelőre kevesen tudnak róla.

Pajtli Ferenc – titkár, Spartacus HE, Szombathely

„ Én úgy veszem észre mint vezetőségi tag, hogy a horgászok nem tudnak róla. Mi próbálunk facebookon, plakátokon, egyesületi honlapon keresztül és a vízpartokon értesíteni a horgászokat.”

www.mohosz.hu

A regisztráció akár otthon, de az egyesületi irodákban és a szövetség vaskeresztesi központjában is elvégezhető. Adókártya, személyi igazolvány, lakcímkártya továbbá a horgászigazolvány kell hozzá, és mindössze 15 percet vesz igénybe. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége segít az ügyintézésben, év végéig több kihelyezett regisztrációs ponton várják a pecásokat. Az elmúlt hétvégén, a gersekaráti versenyen például közel 30-an regisztráltak. A kötelezettség országszerte több mint 400 ezer, Vas megyében közel nyolcezer horgászt érint.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

„Reméljük, hogy a horgászoknak sikerül elérnünk, hogy mindenki végezze el ezt a regisztrációt januárig, mert sokkal könnyebb és gyorsabb lesz az engedély-ügyintézés januárban. Ezúton is szeretnék kérni mindenkinek, hogy adja át horgászbarátjának, hogy ez egy kötelező, országos horgászkártya lesz, ami felváltja a papíralapú igazolványt, ezt a regisztrációt mindenkinek meg kell tennie, saját magának.”

A horgászkártya hat évig érvényes, a regisztráció díja 2200 forint. A kártya az igénylést követő 30 napon belül postán érkezik. További információt a vasi szövetség honlapján találnak.

vasivizeken.hu

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb