Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Parkoló

2018-09-17, 10:41
   |   Kategória: Pink
Két hónap próbaidőre megnyitották a Haladás Sportkomplexum parkolóját. Az így nyilvánossá vált 160 hely enyhítheti a környéken élők parkolási gondjait.
Felhúzták a sorompót, nyitva van a Haladás Sportkomplexum Rohonci út felőli parkolója. A megnövekedett autósforgalom miatt egyre kevesebb a parkolóhely a Derkovits-lakótelepen, iskolaidőben pedig még többen járnak a környéken.

Gál Sándor – ügyvezető igazgató, Haladás Sportkomplexum

„Ezért úgy döntöttünk, hogy megnyitottuk ezt a déli oldal felőli nagy parkolót is a szülők előtt, illetve beüzemelésre került a kávézó itt a stadion oldalában. Az oda érkező vendégek számára is szükséges parkolóhelyet biztosítani.”

Összesen 160 parkolóhely vált nyilvánossá, ami enyhítheti a lakótelepen élők parkolási gondjait is.

Puskás Tivadar – polgármester

„Azért épült ez az egész sportkomplexum, hogy szolgálja Szombathelyt, szolgálja a szombathelyieket. Remélem, hogy ezzel a tettünkkel is Szombathelyt szolgáljuk.”

Már korábban is felmerült az ötlet, hogy – a lakók kérésére – megnyitják a Haladás Sportkomplexum parkolóját. Most Melega Miklós kezdeményezésére, az önkormányzattal és a létesítmény vezetőjével összefogva sikerült ezt megvalósítani.

Melega Miklós – képviselőjelölt

„Képviselőjelöltként is fontosnak tartom azt, hogy valamit tegyünk a parkolási helyzet javításáért itt a Derkovits lakótelepen. Hosszabb távon azt gondolom, hogy az lesz a megoldás, hogy az egész lakótelepre kiterjedő, átgondolt komplex parkolófejlesztési tervet kell kidolgozni, azonban vannak rövid távú megoldási lehetőségek is. Ezek sorába illeszkedik ez a mostani kísérlet”

Egyelőre két hónapra nyitották meg a sportkomplexum alsó parkolóját. A próbaidőre azért van szükség, hogy kiderüljön: a Haladás mérkőzéseire ki tudják-e üríteni a parkolókat, hiszen akkor minden helyre szükség van.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Karitász-gyűjtés
  Karitász-gyűjtés Több év végi jótékonysági akcióval készül a karácsonyra az egyházmegyei karitász. Az egyikbe egy általános…
 • Katasztrófavédelem - átadó ünnepség
  Katasztrófavédelem - átadó ünnepség Létra, védőruházat, EDR-rádiók - a legváltozatosabb eszközökkel gazdagodtak a Vas megyei önkormányzati, önkéntes tűzoltók és…
 • Vízilabdások a Gothard-iskolában
  Vízilabdások a Gothard-iskolában Világliga-selejtező mérkőzése előtt a Gothard Jenő Általános Iskolában vendégeskedett a magyar férfi vízilabda válogatott. Az…
 • Tesco - rajzpályázat
  Tesco - rajzpályázat A pályaválasztást is segíti a városban működő legnagyobb hipermarket azzal, hogy karácsonyi témájú rajzpályázatot hirdetett…
 • Drogprevenció
  Drogprevenció Szabadulj meg tőle! - címmel tartottak prevenciós napot a sportházban.

Legnépszerűbb