Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Civil reggeli

2018-10-03, 10:08
   |   Kategória: Pink
Megemlékezés, rajzpályázat és mulatságok - többek között ezeket a programokat hozták a civilek az október eleji sajtóreggelire. Szombathelyen és környékén is lesz bőven esemény a következő hónapban.
Egy közelgő temetői sétát ajánlott a Szépítő Egyesület képviselője. Október 6-án, szombaton délelőtt 10 órára a Berzsenyi Dániel Helytörténeti Klubbal közösen a Szent Márton temetőbe hívják az érdeklődőket, ahol mécsesgyújtással egybekötött megemlékezés lesz. A szervezet egyébként kiírta a már hagyományos őszi rajzpályázatát is, Számodra mit jelent Szombathely? címmel. A technika és a mű mérete szabadon választható.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület

“Az pedig, hogy miről szóljon a rajz, abban egy tág határt szabtunk. Lehet ez egy épület, egy park, egy részlete Szombathelynek, egy jellegzetes olyan szobra, vagy olyan része, amire ő azt gondolja, hogy őneki ez jelenti Szombathelyen a legtöbbet. De természetesen itt a fantáziára bízzuk, ez most egy picit tágabb kör.”

A beérkező alkotásokból decemberben kiállítás is nyílik majd.

Szintén erre a hétvégére, október 6-ára kínáltak programot a gencsapátiak: délután 1 órakor indul a szüreti felvonulás, amely Szombathelyre, a Béke térre is bekanyarodik, majd jelmezekkel, szekerekkel végighalad a gencsi főutcán, hogy egy mulatsággal záruljon a nap. Október 20-án pedig még egy fontos eseményre készül a település közössége.

Varga Albin - igazgató, Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár

“25 éve alakultunk mi újjá, de 1938 óta meghatározó művészeti csoportja, helyi értéket megőrző közössége Gencsapátiban a néptáncegyüttes. Évtizedeken át működött folyamatosan, illetve kisebb interregnumokkal, mi pedig 93 óta megszakítás nélkül próbáluk meg közvetíteni ezt az értéket. A műsorunkban is ez látszani fog.”

Az együttes történetéből este fél 7-től kiállítás nyílik az MMIK-ban. Ugyanitt a valaha táncoló-alkotó elődök előtt tisztelegve jubileumi előadást ad több mint százhúsz művész, majd táncház zárja a programot.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb