Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Cirkuszi tanóra

2018-10-05, 13:51
   |   Kategória: Pink
Negyedik alkalommal szervezett rendhagyó tanórát általános iskolásoknak a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Kanizsai Dorottya Gimnázium. A diákok az artisták produkciói nyomán fizikai, biológiai és irodalmi ismeretekkel gazdagodhattak. Az állatok világnapjához kapcsolódva pedig bemutatkoztak a cirkusznál dolgozó állatok is, köztük a különleges zemár.
Szinte teljesen megtelt a cirkuszi sátor iskolásokkal az idei rendkívüli tanórán. A társulat művészei részleteket mutattak be látványos, vagy épp mulattató produkcióikból.

A Kanizsai Gimnázium tanárai az előadásokhoz kapcsolódva érdekes fizikai törvényeket magyaráztak el a diákoknak.

"Kicsi az ingafonal, nagyon fürge, ha hosszabb, akkor lomha mozgást lehet látni."

Az is kiderült, milyen hatással van szervezetünkre az endorfin, hogyan keletkezik az árnyék, vagy miért ad magasabb hangot a kis méretű kolomp. A tanárok ezzel az akcióval is igyekeznek közelebb hozni a gyerekekhez a természettudományokat.  

Sinkó Andrea - tanár, Kanizsai Dorottya Gimnázium
"A produkcióknál az a jó, ha valami sikerül, de most megpróbáltuk azt is magyarázni, mi van, ha valami nem sikerül, hogyan lehet korrigálni."

A gravitációval dacoló Pókember, vagy az ügyesen egyensúlyozó artistacsapat szemléletesebb, mint egy átlagos fizika óra, a diákok szintve játszva sajátíthatnak el új ismereteket.

László Zsófia

"Nagyon sok mindent tanultam, és nagyon örültem, hogy ilyen módon is lehet tanulni olyan tantárgyakat, mint a fizika, biológia, és köszönöm ezt az élményt."

A cirkusz több mint száz idomított állattal dolgozik, a diákok házi- és vadállatok produkcióit is láthatták. Bemutatkozott Lelle, az augusztusban született zemár, amely igazi világszenzáció.

Richter József - igazgató, Magyar Nemzeti Cirkusz

"Idén több kisállat is született itt a cirkusznál, kis láma, kis púpos teve, és a legnagyobb sztár az idei bébi-boomban Lelle a kis zemár, anyja zebra, apja foltos szamár, ezért ő foltos és csíkos is, büszkék vagyunk rá."

Az érdeklődők arról is megbizonyosodhattak, hogy az állatok jól érzik magukat a cirkusznál, és mindent megkapnak, amire szükségük van.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb