Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Civil reggeli

2018-10-12, 14:11
   |   Kategória: Pink
Őszi borospince-látogatás a Vasi Hegyháton, tájékoztató nap a civil szervezeteknek - érdekes és hasznos programjaikat ismertették az alapítványok és egyesületek.
A civil szektort érintő közelmúltbeli változásokról esik majd szó a megyeházán egy október 16-án, délután 5 órakor kezdődő rendezvényen - többek között ez derült ki a legutóbbi sajtóreggelin.

Nagy Krisztina - programvezető, Vas Megyei Civil Információs Centrum

“Ez a nap egyfajta bemutatkozás is lesz a Miniszterelnökség civil kapcsolatok osztálya részéről. Illetve egy pályázati tájékoztató is lesz ezen a napon. A Nemzeti Együttműködési Alap keretében kiírásra kerül egy olyan pályázat, amiben a civil szervezetek kisebb összegű támogatásra pályázhatnak.”

Azok a szervezetek élhetnek ezzel a lehetőséggel, amelyek legalább két éve működnek, nem vettek részt a működési és szakmai pályázatokon, és csak kisebb léptékű célhoz igényelnek forrást.

Élettel telnek meg a szombathelyiek körében is kedvelt kirándulási célpontnak számító, Vasvár környéki települések szőlői és borospincéi - ezekbe szerveznek párhuzamos programokat október 20-án délelőtt 10 órától.

Szabolcs Gergő - turisztikai szervező, Hegypásztor Kör

“Kettős célunk van ezzel a rendezvénnyel. Egyrészt a helyieket megszólítani, és kivinni őket a szőlőhegyre, hogy újra fölfedezzék maguknak, hogy micsoda érték áll rendelkezésükre. Másrészt viszont ezt egy turisztikai programnak is szánjuk, ugyanis a térségünknek, a Vasi Hegyhátnak nem titkolt célja egyrészt az, hogy egy turisztikai desztinációvá, egy brand-dé váljon.”

Másrészt a dátum sem véletlen: 20-a a nemzetközi tájnap, ezzel jelzik a szervezők, hogy szeretnék natúrparkká minősíttetni ezt a vidéket. Fagondozás, szőlőrendezés, emlékház-látogatás, kulturális és gasztronómiai programok várják ezen a napon az ide látogatókat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb