Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Faültetés

2018-10-12, 14:49
   |   Kategória: Pink
Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a Bem József utca elején. A munkálatokat a lakosság kezdeményezte, egy korábbi fasort szerettek volna így pótolni.
Várhatóan négy-öt méter magasra nőnek meg ezek a japán díszkörte fák, amelyeket a Bem József utcában ültettek el pénteken.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő, alelnök, Országgyűlés

“Árnyékot fognak biztosítani, és enyhet fognak nyújtani a forró napokon a járdán közlekedőknek, de nem fogják lesötétíteni az itt mellettünk látható lakásokat. Oxigént termelnek és szépítik a környezetet, csupa előnye van tehát ennek a fasornak.”

Összesen tíz ilyen növény díszíti az utca ezen szakaszát, ahol korábban is fasor állt. Ezt hiányolták a Derkovitson élők.

Melega Miklós - képviselőjelölt

“Innen jött az ötlet tulajdonképpen, a lakóknak a javaslata, hogy ezt a fasort újra pótolni lehetne. Ennek eredményeként történik a mai faültetés. És én úgy gondolom, hogy itt a lakótelepen, a város legzöldebb lakótelepén mindent el kell követnünk azért, hogy ez továbbra is így maradhasson.”

A parkolóbővítés mellett ez az egyik legfontosabb feladat a környéken élők szerint.

Puskás Tivadar - polgármester

“Szombathely szép, élhető város. Ha körülnézünk, nem sok helyen lehet találni ilyen kellemesen zöld környezetet, mint Szombathelyen a lakótelepeken. Természetesen ez azt jelenti, hogy a növényeket mindig ápolni is kell.”

Ez pedig már a városi kertépítő cég, a SZOMPARK feladata, amelynek munkatársai szakszerűen fejezték be a díszfák elültetését.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs
  Mesebolt Bábszínház - Ármányos puncspancs Michael Ende kortárs klasszikusa, az Ármányos puncspancs lesz a Mesebolt Bábszínház 2018/19-es évadának első bemutató…
 • Faültetés
  Faültetés Nemcsak parkolóhelyekből, hanem zöldfelületből sem elég egy lakótelepen: most tíz új díszfát ültettek el a…
 • Gépész népszerűsítő kampány
  Gépész népszerűsítő kampány Jelenleg mintegy száz hallgatója van a duális gépészmérnök szaknak Szombathelyen, az első évfolyam jövőre végez.…
 • Könyvtár: A Pál utcai fiúk
  Könyvtár: A Pál utcai fiúk Nemecsek, Boka, Áts - ismert karakterek A Pál utcai fiúkból. A korabeli Budapest világával és…
 • Németh Pál Kollégium
  Németh Pál Kollégium Ünnepelni gyűltek össze csütörtökön a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és…

Legnépszerűbb