Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Díszmadár kiállítás

2018-10-24, 16:31
   |   Kategória: Pink
Idén is megrendezték a díszmadár kiállítást a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában. Közel 40 tenyésztő mutatta meg mintegy 300 színpompás madarát a nagyközönségnek. A kiállított példányok között a papagájok képviseltették magukat a legnagyobb számban.
Ezek a hegyi törpepapagájok a madárkiállítás ritkaságszámba menő példányai közé tartoztak. Ennek a fajtának a különlegességét - etióp származásuk mellett - az adja, hogy a hím és a nőstény madarak is általában ugyanúgy néznek ki. Közös bennük, hogy a sárga színüket a zsírfesték, míg a sötét tónusokat a pigmentek adják.

A hangos, csiripelős, zsibongó környezetben a gould amandinok izgatottan kapkodták a fejüket. Ez az ausztrál eredetű madár korábban nagy kihívás elé állította a magyar tenyésztőket, mivel 25 fok alatt egyre rosszabb életjeleket mutattak. Mára azonban már megbarátkoztak a magyar éghajlattal.

Virágh Dezső - elnök, Díszmadár Tenyésztők Szombathelyi Egyesülete

"Sajnos a tenyésztett állománya lehet, hogy meghaladja az ausztrál állományét, mivel egy betegséget hurcoltak be, tüdőszür féregnek hívják és ez nagy pusztítást végzett a vadállományban."

A Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában 37 kiállító - 2 alföldi mellett többségében nyugat-dunántúli tenyésztők - madarait csodálhatták meg az érdeklődők. A nagyszámú papagáj mellett volt 70 pinty és ugyanennyi kanári is.

Puskás Tivadar - polgármester

"300 madár kiállítása van itt, 140 különféle papagájt látunk, többek között Nagy Jonathánnak arapapagája is itt van, amely 90 cm."

A 2,5 éves Merlin már köszönni is tud, folyamatosan tanítja gazdája, akinek gyerekkori álma volt, hogy lehessen egy papagája.

Nagy Jonathan - illuzionista

"Szereti a gyümölcsöket, diókat stb. illetve próbálom trükkökre tanítani, például, hogy ő találja ki a nézőnek a választott lapját vagy éppen kitolja a választott lapot, elég érdekes dolgokra készülgetünk. Most ez még csak tanulófázisban van, jelenleg annyit tudunk együtt megcsinálni, hogy egy üres ládát körbeforgatnak az embereim és akkor abból én is megjelenek meg ő is."

A díszmadár kiállítás idén is tömegeket vonzott a látógatóközpontba, nagy sikert aratva főleg a kisgyermekes családok körében.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb