Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Útközben ...

2018-11-06, 14:27
   |   Kategória: Pink
A Kőszegi Csók István Művészkör Egyesület szervezésében nyílt meg az Írottkő Hotel aulájában Mészáros Szabolcs festőművész és tanítványainak kiállítása november 4-én.
A megnyitóra érkezett vendégek az egyesület elnök asszonya, Palcsó Julianna és Básti Béla alpolgármester köszöntő beszédét követően megcsodálhatták Hoós Magdi, Szabadfi Mariann és Tölgyesi Ildikó alkotásait. Az amatőr művészek Mészáros Szabolcs, a mester tanítványai, akik immáron tizenhárom éve alkotnak egy csapatot és járnak együtt az úton, amelyet tapasztalásaik során tesznek a festőművészet világában. Növelte az esemény fényét és értékes hangulatalapozó volt Mészáros Szabolcs és barátja, zenésztársa, Tar Szabolcs moldvai népzenei előadása.

Az alpolgármester köszöntőjében a művészek közösségét, a mester vigyázó és óvó szerepét is kiemelte, mikor felhívta a figyelmet arra a kiállítási keretre, amely Mészáros Szabolcs festményével indul és fejeződik be. Valamennyi művész a természethez közeliségét, a fények és színek játékát a saját látásmódja szerint mutatta az érdeklődőknek. A kiállított alkotásokat végigjárva a szemlélő az alkotók személyiségére leginkább ható témákat, valamint azok megfogalmazásának módját keresi az igényes, érdekes és színes műveken keresztül.

Mészáros Szabolcs Csillogás I és II címet kapott művei, valamint a Cáki pince című alkotása a cikk írójának a legcsodálatosabb élményt nyújtotta.

Szabados Mariann vibráló egyéniségét vélte felfedezni a Tűz alakok festményben annak színei, lendületessége és energikussága láttán, mely csak fokozódott a Bika című alkotásban.

Tölgyesi Ildikó képeiben a Magyar tenger, a Balaton szeretete, a táj változatossága és a víz ábrázolásának játékossága emelkedett ki.

Hoós Magdi képei közül a szívet melengető tűzpiros Pipacsmező, a Mecsekben ihletett Őszi táj színei és nem utolsó sorban a Kámoni arborétum megjelenítése töltött el rajongással.

Mikor válik egy amatőr festő profivá, ez szakmai kérdés, de az érzékeinkre ható szebbnél-szebb művek alapján ennek eldöntése ezen a kiállításon nem elsődleges. A képek az alkotás örömét az önkifejezésre való igényt sugározzák az úton, amely életük során találkozási pontokat, élményeket és emberi kapcsolatokat takar.

A festményeket többször végignézve az alábbi Ernest Hemingway idézet csengett a fülembe:

” A képet nézd elfogulatlanul,

a könyvet olvasd nyílt szívvel, mint a tied,

az életedet éljed, ez az egész.”

A megnyitóra látogatók valamennyien elfogulatlanul tekinthettek az alkotásokra, de az érzéseket, melyeket megmozdított a nyílt szívekben, őrizzék meg és biztassák ismerőseiket, hogy ennek az alkotó csoportnak a képeire legyenek kíváncsiak. Felemelő estét szerzett a látogatóknak. Köszönjük a meghívást!

Lejegyezte: Gerencsérné Mari civil zsurnaliszta

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb