Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Zörej hangszerek

2018-11-19, 18:49
   |   Kategória: Pink
Értő kezekbe kerülnek az Örökség-serleget is kiérdemelt Egyházashetyei Zörej Zenekar hangszerei, így folytatódhat a 2002-ben megkezdett hagyomány. Több tucat saját készítésű dob és más hangkeltő eszköz gyűlt össze az évek során az együttesnél, amelyeket most egy sérült fiatalokat tömörítő együttes vehet birtokba.Oláh Sándor

“Szép lassan mindig csinálgattuk, gyűjtögettük, valamit úgy sikerült szerezni, venni, de van, amit saját kezűleg csináltunk. És évek alatt kiforrta magát, a zenekar nagyon jó volt. Ugye mi úgy foglalkoztunk a Mártával a gyerekekkel, 3 éves kortól voltak a gyerekeink, és mindig ahogy a gyerekek nőttek, úgy nőtt a repertoár is, mert pici gyerekeknek kicsit, nagyoknak nagyobbat lehetett tanítani. És ezt évek alatt csináltuk, és 16 évig működött a zenekar.”

Minden hangszernek kalandos története van.

“Először is úgy volt, hogy muszáj volt valamit csinálni, és akkor amit találtunk, abból csináltunk. Tetőfólia, cső, és akkor kopp kopp először így szóltak a dobok. És akkor például olyan cintányér, hogy a régi számítógépnek a winchesteréből készítettük. Senki nem tudná megmondani. És akkor ezek szóltaltak meg.”

De ha egy magasfeszültségű vezetékeket jelző piros gömb került a szemétbe, abból is hangszer lett, ahogy a csatornacsőből és más hétköznapi eszközökből.

A zenetanítás hátteréül az Egyházashetyei Nemzetközi Művészeti Tábor szolgált, amelynek létrejöttében nagy szerepe volt Sellyei Gáborné Kardos Mártának. Az ő, valamint férje, a belsőépítész-iparművész Sellyei Gábor eszmei hagyatéka kerül most méltó helyre, a hangszereket ugyanis ünnepélyesen a Szombathelyi Napsugár Zenekart vezető Fasching Zsuzsanna vehette át hétfőn az ELTE zenei tanszékén.

A sérült fiatalok nemcsak játszanak majd a hangszereken, hanem azt is vállalták, hogy a jövő évi karneválon fel is vonulnak a most kapott dobokkal.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb