Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lukácsházi pincés-kemencés nap

2018-11-21, 18:29
   |   Kategória: Pink
Kemencében sült langallót, aszalt gyümölcsöket, házi készítésű lekvárokat és forralt bort is lehetett kóstolni a pincés-kemencés őszi hegybejáráson Lukácsházán. A Csömötei-hegy 12 pincéje várta tárt kapukkal a látogatókat szombaton délután.
Készül a langalló Tamás Györgyiék portáján. A szeleteket hamar elkapkodják, és már sülhet is a következő adag a forró kemencében.

Tamás Györgyi

"Liszt, víz, élesztő, só, ezt a tésztát megkeleszteni egy órát, sütjük egy kicsit, utána rá van téve a tejföl, hagyma, baconszalonna."

A Csömötei-hegy 12 pincéjénél várták a vendégeket házias ízekkel: aszalt gyümölcsöket, lekvárokat, szörpöket, süteményeket, lángost kínáltak.

Jónás Zsigmondné

Langallóval, lángossal, különféle krémes dolgokkal, itt már csak a maradék látható, nagyon sokan voltak hálistennek."

A rendezvény hangulatát a kemencék adják meg, a lobogó tűz és a benne sült finomságok sokakat csábítanak sétára a szőlőtőkék között évente többször is.

Csejtei Péter - önkormányzati képviselő

"Minden évben 3-4 rendezvényt szervezünk a pincés-kemencés rendezvénysorozat keretében, ez ötödik éve működik. februárban kezdődik egy böllérversennyel, egy tavaszi barangolóval, majd ezzel az őszi hegybejárással."  

A megye minden részéről, de még Ausztriából és Budapestről is érkeztek látogatók, akik ízelítőt kaphattak a lukácsháziak vendégszeretetéből.

Drescher Gábor

"Három pincénél voltunk eddig, nagyon finom mini lángost ettünk rettenetesen tetszett nekünk is, sajtos-tejtölös, kis szalonnával, nagyon finom volt."

Vidáné Keczán Mária

"Meg vagyunk lepődve, Budapestről jöttünk és egy kellemes hangulatban találjuk magunkat, ezt a sokoldalúságot, ezeket a kellemes embereket örömmel visszük haza mint emlék."

Ahány porta, annyi recept: a hidegben jól fogyott a forralt bor és a tea is. (3:02) A kilátónál kézműves termékeket, adventi díszeket, mézet, bort kínáltak a helyi termelők a késő délutánig tartó hegyi forgatagban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Sportiskolai ünnepség
  Sportiskolai ünnepség Huszadik éve jutalmazza legjobbjait a Szombathelyi Sporközpont és Sportiskola. A jubileumi ünnepségen egy kiemelkedő sikerről…
 • Civil támogatási felhívás
  Civil támogatási felhívás Az üzleti, az önkormányzati és a civil szférát is érinti az az új pályázati lehetőség,…
 • Erdész évzáró
  Erdész évzáró Rend, fegyelem és becsület – ezekkel a szavakkal jellemezte a Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2018-at a…
 • Horgász közgyűlés
  Horgász közgyűlés Az idei fejlesztésekről, a halgazdálkodási programról, a horgászkártya bevezetéséről és a 2019-es tervekről is szó…
 • Fenyőfaosztás
  Fenyőfaosztás Mintegy hatvan karácsonyfát osztott ki a rászorulóknak az ŐrvidékHáz és a Fidesz szombathelyi szervezete. Két…

Legnépszerűbb