Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

FÉHE advent

2018-11-28, 17:47
   |   Kategória: Pink
Többszörösen is jótékonykodhatnak az idei adventi vásár vevői: egyedi ajándéktárgyak vásárlásával fogyatékkal élő és hajléktalan emberek foglalkoztatását támogathatják, valamint hozzájárulhatnak a rumi gyermekotthon kis lakóinak ellátásához. Sajtótájékoztatón mutatták be a Kézműves Kuckó pavilonját és Ferkovics József festőművész aukcióra felajánlott műveit.
"Ez elő van rajzolva, kézi lombfűrésszel fűrészelve, utána meg van festve."

Színes hűtőmágnesek, dekoratív ajtó- és karácsonyfadíszek, mutatós filcbábok sorakoznak a Kézműves Kuckó standján a Fő téri adventi vásárban. Az egyedi, kézműves ajándéktárgyakat hajléktalan és fogyatékkal emberek készítik.

Istvánnal és Jánossal együtt 39-en dolgoznak a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Vörösmarty utcai műhelyében, akik így nem segélyből, hanem a munkájukért kapott bérből tarthatják fenn magukat. A vásárlással őket támogathatják a vevők.

Németh Klára - ügyvezető igazgató, FÉHE Közhasznú Nonprofit Kft.

"Nagyon sokféle termékünk van, idén már egyedileg gravírozott fa termékekkel is meg tudunk jelenni, igyekszünk olyan termékeket előállítani, amik nagyon jó minőségűek, felveszik a versenyt a piacon kapható egyéb termékekkel is."

Többféle módon is lehet jótékonykodni az idei ünnepi forgatagban: a Szombathely Advent feliratú bögrék árából 150 forintot például a rumi gyermekotthon javára juttatnak.

Puskás Tivadar - polgármester
"Szombathely Szent Márton városa, a segítés városa, azt igyekeztünk az idei vásárral elérni, hogy a segítés legyen a fő motívum."

Ferkovics József két képét ajánlotta fel aukcióra a rumi gyermekotthon javára. A Szombathelyi Roma Önkormányzat képviselője elmondta: maga is állami gondozásban nőtt fel, és ily módon szeretne segíteni a hasonló sorsú gyerekeken.

Ferkovics József - festőművész

"Ezek akriltechnikával készültek, kicsit elvonatkoztatott képzőművészeti alkotások, téli hangulatot teremtenek, aktuálisak, ráhangolódva az ünnepekre."  

A képek kikiáltási ára 25 ezer forint. Az ajánlatokat tartalmazó borítékot a vásár ideje alatt a Fő téri korcsolyapályával szemben álló Kézműves Kuckóban lehet leadni december 23-ig.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb