Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Adventi gyertyagyújtás

2018-12-03, 18:28
   |   Kategória: Pink
Fellobbant a láng a Fő téri óriáskoszorú első gyertyáján, szombaton, jelezve az adventi időszak kezdetét. A gyertyagyújtást ünnepi műsor kísérte, majd a Honeybeast együttes adott nagysikerű koncertet.
Az önkormányzat versmondó köre és a Horváth Boldizsár Szakgimnázium kórusa varázsolt ünnepi hangulatot a Fő térre advent előestéjén. Megtelt a belváros, sokan voltak kíváncsiak az új látványosságokra és a vásári pavilonok kínálatára.

Piroska László
Ez már a nagyon sokadik karácsony, amit töltök. Szeretem ezt a sokadalmat ilyenkor, jó a hangulat.

Péterfai János
A koncert érdekében is jöttünk, és a hangulat miatt. Karácsonyi készülődés. A hideg az nem tántorít el bennünket, finom itókák, ételek.

Adventi vásárt 1993-ban rendeztek először Szombathelyen, időközben a programot irodalmi és zenés műsorokkal bővítette a város.

Puskás Tivadar polgármester
A Szent András napjához legközelebbi vasárnaptól számítva az adventi várakozás idejét ünnepli.

Ökumenikus szertartás keretében a katolikus, az evangélikus és a református egyház papjai tartottak rövid igehirdetést. Gregersen-Labossa György azt mondta, az adventi készülődés imádsággal, böjttel és a körülöttünk lévő csend megteremtésével lehet teljes.

Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész
Tarts csendet! Mert nem tudjuk befogadni és nem tud befogadni az, akinek tele van a feje zajjal. Le kell csillapodni az agyunknak, a szívünknek, a lelkünknek.  

A Fő téren kapott helyet idén is a Hermann-iskolások által készített nagy koszorú, rajta az Ávár Tibor műhelyében öntött óriásgyertyákkal, amelyek közül az elsőt - hagyományosan - a polgármester gyújtotta meg az ünneplők gyűrűjében.

Horváth Ferencné
Ez a négy hét egy áldott időszak, ugye várakozunk, azért is, a nevében is benne van latinul, várakozunk, elcsendesülünk, elgondolkozunk, és készülünk az Úr Jézus megszületésére.

Az este a Honeybeast együttes koncertjével zárult. A koszorú többi gyertyáján a következő három szombaton 17 órakor lobban fel a láng.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb