Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Polgármesteri ajándékozó körút

2018-12-19, 15:41
   |   Kategória: Pink
Szociális intézményeket, idősklubokat, bölcsődét is felkeres hagyományos karácsonyi ajándékozó körútján a polgármester. Elektronikus eszközök, háztartási kisgépek, játékok, kerti bútorok kerülnek a fa alá, csupa olyan dolog, aminek hasznát veszik a mindennapokban.A Zanati úti hajléktalanszálló volt a kétnapos ajándékozó körút első állomása szerdán reggel. Mosógépet és mikrohullámú sütőt kaptak az ellátottak.

Németh Klára - ügyvezető igazgató, FÉHE

"Én azt gondolom, ezek nagyon praktikus ajándékok, és a fedél nélküli emberek mindennapjait könnyebbé teszi. Nagyon sokat jelent az, hogy számon vagyunk tartva, és a fedél nélküli és fogyatékkal élő ügyfeleink is minden évben kapnak meglepetést."

A szállón élők idén is közösen karácsonyoznak. Felajánlásnak köszönhetően töltött káposztával és rétessel vendégelik meg őket, szilveszterkor pedig kocsonya és virsli lesz a menü.
A szakosított szociális intézet lakói műsorral köszöntötték a polgármestert és a képviselőket. Ide 100 ezer forint értékben jutott ajándék a fa alá.

Fekete Árpád - igazgató, Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet

"Egy mosógépet vásároltunk, amire azért van szükségünk, mert van egy kis mosodánk, ahol a pipere dolgokat mossuk, és ott is a gépek elhasználódnak, és ilyen tekintetben ez az ajándék is a lakóink érdekeit szolgálja."

15 intézmény közel kétmillió forint értékben kapott karácsonyi csomagot az önkormányzattól. Előzetesen felmérték az igényeket, így mindenhová hasznos ajándék került, amire az intézmények adott éves költségvetéséből nem futná.

Puskás Tivadar - polgármester
"Nagyjából minden intézménynek olyan 100 ezer Ft értékben tudunk ajándékot adni. A szeretet mellett - ami a lényeg ilyenkor karácsonykor - olyan dolgokat hozunk az intézményekbe, amelyekre szükségük van."
Az I. számú idősek klubjának rendszeres látogatói kerti bútorokat kaptak ajándékba, így jó időben kényelmesen tölthetik majd idejüket az udvaron. A klubokban idén sem marad el a közös ünneplés, és karácsonykor is várják az időseket.

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Központ
"Karácsonykor is, 24-én, 25-én, 26-án ide jöhetnek azok, akiknek távol él a családja, vagy egyedül élnek, nem kell otthon magányosan tölteniük az egész napot, mert itt a klubban továbbra is rendelkezésükre állunk."
A bensőséges hangulatú ajándékozást követően házi süteménnyel, teával, forralt borral vendégelték meg a jelenlévőket. A polgármesteri ajándékozó körút csütörtökön folytatódik.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Polgárlevél
  Polgárlevél Az idei évtől babaköszöntő csomagot kapnak az újszülöttek Szombathelyen. A városvezetés célja, hogy ezzel is…
 • Már aszfaltoznak
  Már aszfaltoznak Január 21-ig kéri a közlekedők megértését és türelmét a Vasivíz Zrt.: a Nádasdy Ferenc utcában…
 • Baleset az építkezésen
  Baleset az építkezésen Meghalt egy munkás az egyik szombathelyi építkezésen. A tetőről zuhant a mélybe. A Vas Megyei…
 • Rövid hírek
  Rövid hírek Kolpingról tartottak előadást Oladon - Változott a szelektív hulladék szállítási ideje - Rajzpályázatot hirdet az…
 • Diabétesz
  Diabétesz Sok ivás, nagy mennyiségű vizelet, fogyás és fáradékonyság - ezek a gyermekkori diabétesz legszembetűnőbb jelei,…

Legnépszerűbb

 • Adomány - MSZP
  Adomány - MSZP 110 ajándékcsomagot adtak át a Derkovits-lakótelepen élő rászorulóknak, egyedülállóknak és nyugdíjasoknak ma délelőtt a városrész…
 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
 • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
  Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
 • Parkerdő
  Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
 • Mindenki karácsonya
  Mindenki karácsonya Több mint hatszáz főt vendégelt meg segítő partnereivel közösen az egyházmegyei karitász a "Mindenki karácsonya"…