Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A kutyák is megfázhatnak

2019-01-11, 15:24
   |   Kategória: Pink
Egyre nagyobb divat a kutyaruha - a hideg időben a kisebb testű kutyákat felöltöztetik a gazdák az egészségügyi séta idejére. Az állatorvosok szerint a megfázás nagyon ritka, ám az ebeknek jól jön a plusz melegítő.
Mida rövid szőrű, angol agár, fajtájának megfelelően vékony testfelépítésű. Ő egy mentett kutya, gazdája az állatkórház egyik állatorvosa. A fázós kutya vízálló kabátot kapott, amely a hasát is védi, ráadásul könnyű az öltöztetés is.

Több kutya is él Mida családjában - mindegyikükre adnak ruhát a hideg idő beköszöntével a gazdáik. Amíg szokatlan nekik, kissé darabos lehet a mozgásuk a kabátban.

Nagy Fruzsina - állatorvos, Szombathelyi Állatkórház
“Amikor először feladtuk rájuk a ruhát, akkor kicsit csodálkoztak, de gyakorlatilag az első 2-3 séta alkalmával próbálgatták a mozdulatokat benne, próbálgatták a pisilést, kakilást, gyakorlatilag egy héten belül megszokják ezeket a ruhákat azok az állatok is, akik az első alkalommal kicsit idegenkednek tőle.”

A kutyák alapvetően jól bírák a hideget, a ruha azonban jól jön télen, ugyanis - ritkán ugyan, de - megfázhatnak ilyenkor.

Varjú Gábor - állatorvos, Szombathelyi Állatkórház

“Amit ilyenkor észre szoktak venni, az nagyon érdekes, hogy egy erőltetett köhögésük van, és annyira erőlködnek, hogy a végét egy hányás követi, és azzal jönnek el ilyenkor, hogy hányt a kutya.”

Manó még sosem fázott meg. A 9 hónapos yorki ősztől tavaszig kabátkát visel, mert kis termete miatt könnyen megfázna az egészségügyi séták alkalmával.

Vadász Mária

“”Minden egyes alkalommal felöltöztetem, tehát amint hifegebb lesz, a ruhái úgy változnak, naponta háromszor jövünk sétálni, reggel fél órát, délben kevesebbet, és délután megint egy órát sétálunk.”

A kutyák megfázását nem a köhögés jelzi - ennek a tünetnek szinte mindig fertőzés az oka, amelyet kezelni kell.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb