Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rotary bál

2019-01-30, 21:40
   |   Kategória: Pink
Kecskés László, a Rotary Club egyik alapító tagja kapta a Paul Harris-díjat, Bukits Anna ötvös pedig a Kiss Sándor-díjat. Az elismeréseket a klub hagyományos év eleji jótékonyásgi bálján vehették át a díjazottak.
25 éve alakult újjá Szombathelyen a Rotary Club, melynek előzményei 1934-re nyúlnak vissza, akkor hozta létre a helyi szervezetet a kórházalapító Pető Ernő. A második világháború idején a klubok megszüntették a tevékenységüket. A mozgalom gyökere Amerikában, 1905-ben eredt meg. Paul Harris olyan civilség létrejöttét álmodta meg, ami az önkéntes feladat- és felelősségvállalásra épül.

Pammer István - elnök, Rotary Club Szombathely
“A Rotary szellemisége egyébként is azon múlik, hogy a barátok, akik összefognak, együtt vannak, közösen segítenek másokon.”

A róla elnevezett díjat - a nemzetközi szervezet jóváhagyásával - a jubileumi esten Kecskés László főorvos, a klub egyik alapító tagja kapta.

Kecskés László - alapító tag, Rotary Club Szombathely
Büszke vagyok arra, hogy 2000-2001-ben, én voltam a soros elnöke a Rotary Clubnak. Arra az időre tehető, hogy sikerült az oladi új templom tornyába az oberwarti és saját szervezetünk segítségével a harangokat finanszírozni, létesíteni.”

A jótékonysági bál bevételéből hagyományosan tehetséges Vas megyei fiatalokat támogatnak a résztvevők. Ez a díj az újjáalakult klub első elnöke, Kiss Sándor szobrászművész nevét viseli. Az elismerést most Bukits Anna ötvös, tűzzománc-készítő vehette át Kiss Sándor özvegyétől, Lesenyei Mártától.

Bukits Anna - ötvös, aranyműves
A fémekkel való munka egy igen nehéz fizikai kihívás is, és mégis ebből egyfajta lágyságot, nőiességet  kihozni - azt nagyon szép feladatnak gondolom.”

Bukits Anna a díjjal járó támogatást zománcőrlő malom beszerzésére fordítja. Munkáiból márciusban nyílik majd kiállítás Szombathelyen, a Bartók Teremben.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb