Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Püspöki vizitáció

2019-01-30, 22:02
   |   Kategória: Pink
Megkezdte vizitációját a Szombathelyi Egyházmegyében Székely János. A megyéspüspöknek ez az első körútja 2017-es kinevezése óta. A látogatások alkalmával a papság mellett találkozik az egyházközségi képviselő-testületek tagjaival és a polgármesterekkel, így megismerkedik a helyi hitélettel, a települések mindennapjaival és fejlődési lehetőségeivel.
A bázakerettyei templomban bemutatott szentmisével vette kezdetét a Letenyei Plébánián tett főpásztori vizitáció. A szertartás után a plébánia területéhez tartozó települések polgármesterei adtak helyzetértékelést falvaikról, az egyházközségi Tanácsadó Testületek tagjai pedig a hitéletről, az egyházi értékekről. Bemutatkozott az iskola is. Zárszavában Székely János a falvak számára, valamint az egyházi épületek megújítására kiírt pályázatokról beszélt, mint amelyek segíthetnek a települések fejlődésében. Lasztonya után Zajk volt a vizitáció újabb állomása, ahol kötetlen beszélgetésen vett részt a megyéspüspök a polgármesterekkel, az egyházközségek képviselőivel.

Iványi László polgármester, Bázakerettye

Eltudtuk mondani, hogy milyen az életünk. Betekintést kapott minden résztvevő egymás világába: akár a települések életébe, akár az egyházközségek problémáiba. A látogatás akkor lesz eredményes ha ennek lesz folytatása és nem egy egyszeri alkalom volt.

Székely Jánosnak ez az első vizitációs útja azóta, hogy a Szombathelyi Egyházmegyét irányítja. A látogatás tapasztalatokkal szolgál a megyéspüspöknek, valamint a híveknek és a lelkipásztoroknak is.

Székely János megyéspüspök

Ez jó alkalom arra, hogy a paptestvérekkel újra és újra találkozzam és megtudjam, hogy nekik milyen kéréseik vannak. Egy kis biztatás a plébániának ha jelen tudok lenni. És nekem is ötletet ad. És azt gondolom, hogy jobban is tudunk segíteni a plébániáknak ha látjuk a helyzetüket.

A tervek szerint Székely János első vizitációs körútja 2019. február végig tart tart. A tapasztalatokat felhasználják majd az egyházmegye lelkipásztori tervének kialakításakor.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb