Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Sátori Károly: Megújul a Víztorony Szombathelyen!

2019-02-08, 15:56
   |   Kategória: Pink
Tegnap lezárult a közbeszerzési eljárás, van érvényes ajánlat, van kivitelező a Víztorony megújítására, melynek összértéke mintegy 300 millió forint.
Tavasszal indul a kivitelezés, és egy éve lesz a szakembereknek a munkálatokra - tudtuk meg Sátory Károlytól, a körzet önkormányzati képviselőjétől.

- A vasbeton szerkezet korrodálódása miatt elengedhetetlenné vált az építmény felújítása - avat be minket a részletekbe a politikus. - Erre most uniós forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív program finanszírozásával lesz lehetőség. A fejlesztés során megújul a torony homlokzata, nyílászárókat kap az épület. De ahhoz szigorúan ragaszkodunk, hogy az épület megtartsa eredeti arculatát, hiszen a város emblematikus építménye, esténként kivilágítást is kap majd - teszi hozzá Sátory Károly.

A turisztikai funkciók a víztorony földszinti részének galériáján kapnak helyet. Kávézó és fogadó részt is kialakítanak, fel lehet majd menni a felsőbb szintekre, így az itt élők, és az idelátogatók csodás látképben gyönyörködhetnek majd. Az alsó részen pedig egy 50 fő befogadására alkalmas közösségi tér is helyet kap, amelyet szintén megtöltenek majd élettel. A földszinti kávézó részhez csatlakozik egy kültéri terasz is, ehhez kapcsolódóan a környező parkot is rendbe teszik. A projekt részeként a jelenlegi KRESZ-parkban használatos kis járművek tárolóját szintén felújítják, és a játszóteret is bővítik majd.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb