Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Herényi kolbásztöltő verseny

2019-02-11, 18:54
   |   Kategória: Pink
Első alkalommal rendeztek a hétvégén kolbásztöltő mustrát a herényi városrészen. A megmérettetésnek kettős célja volt: feleleveníteni a régi téli falusi népszokásokat, amelyek központi eleme volt a disznóvágás, és az ehhez szorosan kapcsolódó kolbásztöltés. Az esemény egyúttal közösségépítő szerepet is betöltött.
Ha nem is a kerítés, de a sátor egyes elemei kolbászból voltak a Herényiek Házában szervezett kolbásztöltő versenyen. Az eseményt hagyományteremtő jelleggel rendezték, az egyik helyi húsbolt támogatásával.

Szekér Tamás - elnök, Herényi Kulturális és Sportegyesület
"Arra gondoltunk, hogy egyrészt közösségteremtő szándékkal is, hogy a régi ízeket mindenki hozza el magával. Most jelenleg mivel nagyobb területünk nincs, 4 csapat részvételével hirdettük meg ezt a kis rendezvényt. Lényege az, hogy az új ízek és új barátságok szülessenek."

Forró zsírban pirultak a kolbászok, a csapatok tálalási módjának, stílusának csak fantáziájuk szabott határt. Beszédes volt a húskészítmények állaga, illata, alkotóik azonban már kevésbé, hiszen mindenki megpróbálta titokban tartani egyedi receptjének sajátosságait.

Papp Béla - csapattag, Ütődöttek
"A jó kolbásznak az a lényege, hogy benne legyen a fokhagyma, paprika, bors, só, meg egy kis mellék - meg ami belevaló, ami titok, ami belevaló!"

Több más rendezvényhez hasonlóan ezen is részt vett mások mellett a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ bowlingos csapata is, akik a korábbi események sikerein felbuzdulva és a jó hangulat reményében neveztek a versenyre.

Szalay Sámuel - csapattag, Bowlingosok

"Nosztalgiából jöttem, mert gyermekkoromtól kezdve, sőt az arborétum 3. bejáratával szemben is még 6 évvel ezelőtt sertést vágtunk, hogy az unokáim lássák, hogy hogyan készül. A másik, amiért jöttem: olyan jó szervezőkészsége van a Herényiek Házának, főleg a Krisztinának és a Tamásnak, hogy ezt nem szabadott kihagyni."

Az ételkölteményeket háromtagú zsűri értékelte. A szakemberek döntése alapján első helyen végeztek Imi és a Csajok, második lett a Bowlingosok csapata, a dobogó 3. fokán végeztek az Ütődöttek és 4. lett a Boci Betépő együttese.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb