Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Máriagyűd, Pécs és környéke, a Szombathely-Oladi Kolping család zarándokútja

2019-07-12, 12:36
   |   Kategória: Pink
A Szombathely-Oladi Kolping Családunk négy napos Pécs- Máriagyűd zarándokúton vett részt június 24-27 között. Három várat, a szigetvári Zrínyit, a siklósit és a pécsváradit ostromoltuk meg.
Szállásunk Máriagyűdön , a kegytemplom melletti Domus Mariae zarándok –és lelkigyakorlatos házban volt mindenki nagy megelégedésére. Pécsett a dóm, a Dzsámi, a Havas Boldogasszony templom, Szent II. János Pál kápolna mellett a Barbakán, a Püspöki Palota, az ókeresztény emlékek, a Széchenyi tér, Csontváry Múzeum, valamint a Zsolnay negyed csodái kerültek kiemelten megtekintésre egy kedves pécsi idegenvezető Hudson Szandra vezetésével.

Gaál Sándor prézes atya egész úton nagyszerű lelki vezetőnk volt, és minden nap tartott szentmisét. Két alkalommal – hétfőn este és szerda reggel - Máriagyűdön, kedden a pécsi Szent II. János Pál kápolnában –ahol találkoztunk Kövesi atya országos prézesünkkel, és dr. Tubák Zoltánnal, a szövetség elnökségi tagjával. Este a havashegyi kápolnát és az év fáját is megtekintettük.
Csütörtökön Egyházaskozáron volt a szentmise.
Szerdán a Siklósi vár, a felújított Szent Demeter görögkeleti szerb templom
megtekintése után az Ormánságban Kórós településen a református templom festett fakazettás mennyezetét és a falu történetét ismertük meg a polgármester tájékoztatójából. Szabadidős program keretében Harkány gyógyfürdőjét látogattuk meg. Este villányi borkóstoló szerepelt a programban.

Hazafelé tartva, meglátogattuk az Egyházaskozári Kolping családot, akik nagy szeretettel és örömmel fogadták zarándok csoportunkat. A közös szentmise után a Kolping házukban vidám beszélgetés kezdődött.
Ez a négy nap gazdagította a résztvevőket lelkiekben, tudásban, egymás jobb megismerésében, amely a Kolping család összetartozását is erősítette imádságban, szeretetben.
Kolping Adolf szellemében, volt imádság, tanulás, komolyság és vidámság.
Lajosné dr. Pere Hedvig

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

 • Lehetőségek az eva után
  Lehetőségek az eva után Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva 2020. január 1-jén megszűnik. A vállalkozók nagy…
 • Jankovics Marcell című könyv
  Jankovics Marcell című könyv Jankovics Marcell hihetetlenül szerteágazó munkásságát szinte lehetetlen egyetlen könyvben összefoglalni.
 • A Mikulás otthonában!
  A Mikulás otthonában! A Szabóhegyért Közösen Egyesület szervezésében szombat délután a Sziklakaréj tisztására igyekezetek az apró kis lábak, hogy…
 • Fábiánné Biczó Ilona
  Fábiánné Biczó Ilona Egy ismert és elismert festőművésznő a Szülőföld Könyvkiadó sorozatának, a Híres szombathelyi nők legújabb 20.…
 • Mikes Kelemen: Törökországi levelek
  Mikes Kelemen: Törökországi levelek Különleges könyv bemutatására várja az érdeklődőket a szervezők az ŐrvidékHáz Irodalmi műhelyében december 9-én.A Szombathelyen…

Legnépszerűbb