Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kolping Körzeti gyalogos Mária zarándoklat és főzőverseny

2019-09-08, 19:32
   |   Kategória: Pink
14. alkalommal rendezte meg a Lenti Szent Katalin Kolping Család a  nyugatmagyarországi Kolping Családok részére a Mária zarándoklatot és főzőversenyt.
Szombaton reggel a szomorkás időjárás ellenére 8 órától érkezetek a Lentiszombathelyi Művelődési Háznál Balatonföldvár, Veszprém, Körmend, Szombathely-Olad, és Lenti   Kolping család tagjai, valamint Lenti Egyházközösség csapata. Eltelt egy év, és újból itt vagyunk. Köszöntöttük egymást, s érdeklődtünk azon ismerősök felől, akik most nem tudtak eljönni a programra. 
Összesen 6 csapat több mint 100 résztvevője felállította a sátrakat, majd a résztvevőket Antal Mária Magdolna elnök, Kovács András titkár, Ipacs Bence prézes és Lenti polgármestere köszöntötte.
A jól összeszokott Kolping családok megkezdték a főzést. Egyik csapat  székelykáposztát,   a másik töltöttkáposztát,  a harmadik babgulyást, a negyedik csülökpörköltet, az ötödik marhalábszár pörköltet készített, míg  a hatodik sült halat. A főzőverseny zsűrijének tagjai a  Kolping családok prézesei és Lenti Polgármestere volt. Míg a szűri meghozta a döntését, addig a családok megették főztjeiket. 
Az eredményhirdetés során a zsűri elnöke elmondta, hogy nehéz dolguk volt, mert szinte csak nüánsz béli különbségek voltak az egyes ételek között. Minden csapat kapott egy emléklapot.

A résztvevők énekszóval elindultak a Mária fához, hogy Szűz Maria tiszteletére részesei legyenek az erdei szentmisének.
Délután a résztvevő Kolping családok kulturális műsort adtak elő. Egyik család itt a Mária fánál nótacsokorral mutatkozott be, és egy humoros verset hallhattunk, majd visszamentünk a kultúrházhoz, ahol a Lenti Család nótaköre ismert dalokat adott elő zongora kisérettel. A Szombathely-Olad Kolping család
egy kabaré jelentet mutatott be „ Úrihölgy és parasztasszony a buszmegállóban” címmel, melynek nagy sikere volt.
A műsorok után szeretetvendégség volt, majd a Kolping családok úgy búcsúztak el egymástól, hogy jövőre, ugyanitt találkozunk.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb