Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mosonmagyaróváron találkoztak a Nyugat-dunántúli városszépítők

2019-10-10, 17:33
   |   Kategória: Pink
Az idén is találkoztak a Nyugat-dunántúli városvédő/városszépítő egyesületek, első alkalommal Mosonmagyaróváron. A szombati regionális találkozón a házigazdákon kívül hat város egyesületének vezetői és tagjai vettek részt: Sopron, Szombathely, Győr, Várpalota, Sümeg, Tapolca.
A megjelenteket Dr. Unger András, a Gróf Széchényi Ferenc- és Kós Károly-díjjal kitüntetett Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület elnöke köszöntötte. A köszöntő után Székely Zoltán múzeumigazgató vezette körbe a vendégeket a rendezvénynek helyet biztosító Cselley-házban és mutatta be a Gyurkovich-gyűjteményt.

A találkozó témája a „Korszerű várostervezés, építés és üzemeltetés” volt. A téma felvezetéseként Dr. Lados Mihály, a Magyar Urbanisztikai Társaság Győr-Moson-Sopron megyei tagozatának elnöke tartotta meg előadását. Képekkel gazdagított prezentációjában részletes beszámolt a nemzetközi és hazai törekvésekről, jó és rossz példákról, valamint az üzemeltetés témakörére is hangsúlyozottan felhívta a figyelmet. Ezt követően a résztvevők hozzászólásai következtek. Felszólalt Veöreös András építész, műemlékvédelmi szakmérnök, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának főtitkára, aki a műemlékvédelem fontosságára és városvédő/városszépítő egyesületek kiemelkedő munkájának jelentőségére hívta fel a figyelmet.

A program belvárosi sétával folytatódott, amely során a vendégek megtekinthették a Szent Gotthárd templomot és az altemplomot, valamint egy csodás virágos parkot is.

Az ebéd utáni programban Bella Sándor, a magyaróvári egyesület tagja a városról tartott képekben gazdag előadást.


A résztvevők a találkozó végén egyeznek meg abban, hogy a következő évi regionális összejövetelnek ki lesz a házigazdája. Ezen szerepet Várpalota vállalta magára, így 2020-ban ott fognak találkozni a városvédők, városszépítők.Bődi Lívia

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb