Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mióta tudja, hogy nincs önbizalma?- Csernus doki Szombathelyen rendelt

2014-02-06, 09:41
   |   Kategória: Pink
Pillanatok alatt rendelővé változott a teltházas mozi. A csacsogást felváltotta a már-már kínos csend, a kényelmes testhelyzetek kényszeres pózzá alakultak, a pillantások a földre szegeződtek. Megjött Csernus doki, és ahogy azt már tőle megszokhattuk, nem szépíteni, de még csak nem is igazolni az önmagunkról kialakított hamis képet.
Nem ül le, a nézők (páciensek) között lépked. Messziről kiszúrja, ha valaki pár percre szeretne láthatatlanná válni, ha valaki kényszerből vigyorog, de nem mosolyog, hogy az illető felnőtt, vagy csak évei száma szerint annak gondolja magát. Mert ez a titok nyitja. Ez láncolja össze a kapcsolat, az önismeret és a boldogság hármasát, ami a plakátok szerint az est fő témája. Előadás helyett két óra „kérdez-felelek” van. Úgy tanít, hogy nem kimondja, hanem rávezet a válaszokra. Már akit sikerül.

Negyvenes férfi, negyedévszázados fiatal felnőtt, egyedülálló középkorú nő, párkapcsolatban élő harmincas anya, kétkezi munkás apa értelmiségi fia, anyai mintákat követő fiatal feleség. Megszólíttatik minden korosztály, de végül mindannyian ugyanabban a ketrecben találják magukat. És velük együtt a teremben ülők jó része. Ismerem-e egyáltalán magamat? Hogyan élhetnék harmonikus kapcsolatban, ha saját magammal sem kötöttem barátságot? Merek-e beszélni az érzelmi problémáimról? Valóban boldog-e a szüleim házassága, vagy csak annak mutatják előttem? Az embert vagy az istent látom-e a társamban? Mikor beszélgettem utoljára bensőségesen? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel bombáz Csernus doki. Mélyen érezzük, nagy szükségünk van erre, csak félünk a következményektől, a környezet válaszától.

Összefoglalhatnánk a válaszokat is, vonhatnánk tanulságot. A felnőtté válás azonban ott kezdődik, hogy fel merjük tenni magunknak a kérdéseket, hogy felismerjük, nem minden rózsaszín, ami annak látszik. A felnőtté válás ott kezdődik, hogy elfogadjuk emberi tulajdonságainkat, belátjuk, hogy csak akkor szeretnek mások, ha magunkat szeretjük, és akkor fogadnak el, ha már elfogadtuk saját magunkat. Hiszen, ahogy a pszichiáter fogalmaz: „Önbizalom nélkül nincs siker, csak félelem és görcsök. Mindenki annyi tiszteletet és megbecsülést kap a másiktól, amennyire önmagát tiszteli.”

Nem annyira egyszerű, mint amilyennek hallatszik-látszik. Kellő munkával azonban kivitelezhető. Csak sokszor kell tükörbe nézni smink nélkül.

Fotó: facebook

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb