Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg friss élesztő, 1 késhegynyi só, 1 db tojás (egész), 1 db tojássárgája, 5 ek cukor, 1 teáskanál rum, fél citromból nyert citromhéj (lereszelve), 10 dkg vaj, 1 db tojás (a kenéshez)
Elkészítés:
A tejet 1 ek cukorral meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. Belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a tojásokat, maradék cukrot, rumot és a citrom héját. Jól kidolgozzuk, míg sima nem lesz és hólyagokat vet. Ekkor lassan beleöntjük az olvasztott, langyos vajat és újból simára dolgozzuk. Tetejét kicsit meglisztezzük, és meleg helyen kb. duplájára kelesztjük.
Belisztezett deszkán 3 részre osztjuk, megfonjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és újból megkelesztjük.Tojással megkenjük, enyhén gőzös sütőben megsütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, de a belseje még nyers, tegyünk rá alufóliát és úgy süssük tovább.
Search