Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A hét második felében enyhül a kánikula

2014-07-07, 09:32
   |   Kategória: Pink
A hét első napjaiban folytatódik a kánikula, akár 34 Celsius-fok is lehet, helyenként viszont záporok, zivatarok, többször erős széllökések enyhíthetik a meleget. A hét végére némileg mérséklődik a nappali felmelegedés - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Hétfőn akár 34 fokot is mérhetünk
Hétfőn akár 34 fokot is mérhetünk
Hétfőn túlnyomóan napos idő várható. A délutáni, kora esti órákban azonban egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 30-34 fok között valószínű.  Mára már csaknem az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki a tartós hőség miatt. Emellett az Országos Meteorológiai Szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy hétfőn is nagyon erős, 7,8-as értéket elérő UV-B sugárzás várható.
    
Kedden délnyugat, dél felől átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet. Főként a déli óráktól várható egyre többfelé záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás. Estére az északkeleti, keleti országrész kivételével megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Késő este a szél a Kisalföldön megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 15-23 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 26-34 fok között alakulnak, keleten lesz melegebb.
    
Szerdán sokfelé várható záporeső, zivatar. Több helyen jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A leghidegebb órákban általában 15-20 fok lehet. Nappal keleten még 26-33, nyugaton viszont 18-25 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.
    
Csütörtökön hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, szórványosan valószínű záporeső, zivatar. A minimumhőmérséklet 11-18, a maximumhőmérséklet 20-26 fok között alakul.
    
Pénteken, szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan alakul ki záporeső, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken és szombaton 10-16 fok között valószínű. Pénteken 21-26, szombaton 23-27 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a leghidegebb órákban 12-17 fok lehet, a legmagasabb hőmérséklet 25-29 fok között alakul

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb