Hiba
 • JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=SELECT+%2A+FROM+yql.query.multi+WHERE+queries%3D%27SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.info+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157649557641729%22%3B+SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.photos%28300%29+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157649557641729%22+and+extras%3D%22description%2C+date_upload%2C+date_taken%2C+path_alias%2C+url_sq%2C+url_t%2C+url_s%2C+url_m%2C+url_o%22%27&format=json&env=store%3A%2F%2Fdatatables.org%2Falltableswithkeys&_maxage=300&callback=
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Új családtaggal ünneplik karácsonyt

Tényleg minden közhely igaz, ennél nagyobb boldogság nincsen – mondja Alberti Zsófi, karján a tízhetes Misivel. Szavak nélkül is tökéletesen megértik egymást, s ha úgy adódik, „varázslepke” is besegít: ringat, nyugtat, énekel, beszél. Endrődy Krisztiánnal, aki szintén a Weöres Sándor Színház színésze, négy éve alkotnak egy párt. Ezúttal különleges karácsonyuk lesz, most először töltik hármasban (Bruttó kutyussal együtt négyesben) a szentestét.
Kipihentnek és boldognak látszol. Hogyan telnek együtt a hétköznapok?

Biztosan minden anyuka ezt mondja a sajátjáról, de ő tényleg egy csodagyerek. Éjjel alszom, reggel nyolckor kelünk. Ezután irány a pékség, hozunk apának reggelit. Az első hetekben hajnalban felébredt, s hogy ne zavarjuk Krisztiánt, elsétáltunk a pékségig. A szokás megmaradt, csak most pár órával későbbre tolódott. Egyébként is sokat csavargunk Misivel, akárcsak mi, ő is szereti a nyüzsgést. Voltunk már vele Ausztriában, Kőszegen, Velemben és Tatabányán is, a nagyszüleinél. Most még babakocsival járunk, de karácsonyra kértem egy babahordozó kendőt, utána már magamra kötöm. Akkor lesz három hónapos, ezt a kort meg akartam várni vele a gerince miatt. Mondanak ezzel kapcsolatban mindenfélét, szerintem így lesz a legjobb. Amúgy is sokat van kézben, én nem hagyom sírni. Ha szüksége van rám, ott vagyok neki, most ez a dolgom. Az összes közhely igaz: akkora boldogság az anyaság, hogy minden fáradtság eltűnik.

A mindennek utána járós édeanya vagy?

Blogokat olvastam előre is, de inkább aktuálisan keresek rá a kérdéseimre. Bálint Évától nagyon sok tanácsot, segítséget kaptam és kapok a mai napig. Ha valamit nem tudok, őt és a nagymamákat hívom először. Korábban el sem tudtam képzelni milyen lesz, ha gyermekünk lesz, ezért konkrét kérdéseim sem voltak. Nem is voltam végig az a felhőtlenül kicsattanós kismama, mert aggódtam, hogy mi vár ránk. Mikor Misi megszületett, rájöttem, hogy egyszerűbb, mint gondoltam, az anyai ösztön valóban létezik. Az első hatalmas sikerélményem az volt, amikor leesett a köldökcsonk és kiderült, hogy tökéletes a köldöke. Akkor úgy éreztem, hogy én el tudom látni ezt a gyereket. Már visszamosolyog, reagál, úgyhogy egyre könnyebb. Nem lehet hibázni, mert úgyis elmondja, ha valami nem jó neki. Az is látszik rajta, ha elégedett vagy kíváncsi. Jól elvagyunk, sokat tanulunk egymástól.

Más lesz az idei karácsony?

Gyermekkorom óta fontos nekem, nekünk a karácsony, de az idei most egészen más lesz. Eddig mindenki a saját szüleivel volt december 24-én. Az ünnepnap nálunk mindig ugyanúgy telt, de szerintem ez benne a legszebb. A fadíszítés közben például biztos, hogy valami apróságon összevesztünk a húgommal. Természetesen gyorsan ki is békültünk, csak kellett ez a feszültség levezetésére. Ezt még huszonéves korunkban is eljátszottuk. Tavaly például már röhögtünk saját magunkon, miután megtörtént. Vacsorára mindig Wellington-pulykát (tésztába sütött pulyka gombaraguval) készít anyukám, valamint hal és halászlé is kerül az asztalra. Utóbbit nagyon szeretem, az év bármely időszakában. Most először viszont hármasban (Bruttó kutyussal együtt négyesben) töltjük a szenteste egy részét, utána átmegyünk Krisztián szüleihez, majd másnap elutazunk Tatabányára az én szüleimhez, nagy családlátogatás lesz.

Ilyenkor Misi kézről kézre jár?

Igen, és az az érdekes, hogy ezt nem is bánom. Mikor meglett a kutyusunk, mindig azt akartam, hogy nálam legyen, én simogassam, mert attól féltem, hogy még nem kötődik hozzám, és mást szeret meg. Misi viszont egyértelműen kötődik hozzám, így semmi gondom nincs azzal, ha más is foglalkozik vele. A szüleink is nagyon boldogok!

Miként osztjátok meg a teendőket Krisztiánnal?

Nagyon szerencsés vagyok, mert nálunk Krisztián főz. Az ünnepi menüt is ő készíti majd, annyit tudok, hogy valamilyen vad lesz. A dekorálás és a fadíszítés viszont az én feladatom. A gömböket kevésbé kedvelem, szaloncukor, fajátékok, szalmafigurák és néhány, otthonról hozott kedvenc kerül az ágakra. Misi már most figyeli az adventi koszorún a gyertyákat, keresi a fényeket. Úgyhogy az biztos, hogy fényfüzér is lesz a karácsonyfán.

Bruttó is kap ajándékot?

Természetesen. Mindig veszünk neki valami játékot, és teszünk mellé jutalomfalatot. Annak érzi az illatát, és amikor hallja, hogy „tessék”, kinyitja, vagyis inkább széttépi a csomagját. Ezek a legjobb pillanatok. Krisztián pedig – talán nem haragszik meg, hogy elmesélem – ugatva szokta elénekelni a Kiskarácsony, nagykarácsony kezdetű dalt.


Galéria

{gallery}https://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157649557641729/{/gallery}

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés Nem alkalmazhatják a Munka törvénykönyvének január elsején hatályba lépett módosítását a városi cégek Szombathelyen, ugyanis…
 • Kelemen Krisztián civilként politizál tovább
  Kelemen Krisztián civilként politizál tovább Kelemen Krisztián ezután civilként, de az Éljen Szombathely frakciójának tagjaként lesz részese a szombathelyi közgyűlésnek.
 • Parkerdő
  Parkerdő Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja.…
 • Jézuska várás másképp a Remekműhelyben
  Jézuska várás másképp a Remekműhelyben „Hogy mindenkinek békés legyen a karácsony…” szólt a hirdetés, és valóban erről van szó. December…
 • Budai Józsefné köszöntése
  Budai Józsefné köszöntése Budai Józsefné Fülöp Rozáliát köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város…