Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Régmúlt korok remek lenyomatai

2016-07-12, 11:18
   |   Kategória: Pink
Egy híján harmincadszor rendezte meg országos találkozóját és közgyűlését a Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete Szombathelyen, ahová az ország sok pontjáról, sőt még Szlovákiából, Horvátországból és Ausztriából is érkeztek szenvedélyes gyűjtők.
A kétnapos találkozónak ismét a Szombathely virágos kapujában álló Herényiek Háza adott otthont, ahol a megérkezés utáni percekben a képeslapgyűjtők már neki is láttak a cserének. Az igazi, elhivatott gyűjtő ugyanis állandóan gyarapítja, gazdagítja kollekcióját, és felkutatja, megszerzi a számára ritka példányokat. Előfordul, hogy bolhapiacokon, vásárokon jut hozzá egy-egy már régóta áhított darabhoz.
Kőszegfalviné Pajor Klára, az 1989. augusztus 20-án alakult Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesületének elnöke elmondta: céljuk elsősorban a gyűjtői kultúra fejlesztése, a kulturális tevékenység bővítése kiállítások szervezésével. Szerinte a régi képeslapokat az iskolákban csaknem valamennyi tantárgyhoz szemléltető eszközként is lehetne alkalmazni, ugyanakkor a régi képeslapok segítik mindenekelőtt a helytörténeti kutatásokat is.
A találkozó részvevői ismereteinek gazdagítását szolgálta Dr.Nagy Attila debreceni orvos-író vetített képes előadása az angol királyi családról, a 90 esztendős II. Erzsébet királynőről és az uralkodó família magyar kapcsolatáról: a mai Windsor uralkodóház egyik ősanyja, a királynő egyik ükanyja Gróf kisrédei Rhédey Klaudia Zsuzsanna magyar grófnő volt.
A képeslevelezőlap-gyűjtők országos kiállítását másnap a Berzsenyi Könyvtárban nyitották meg, miközben a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Napsugár Kórusa egy Szent Márton-énekkel köszöntötte a megjelenteket.
Dr. Baráthné Molnár Mónika, a könyvtár igazgatóhelyettese emlékeztette hallgatóságát arra, hogy már az ötödik alkalommal adnak helyet a kiemelkedően értékes, magas színvonalú gyűjteménynek, amelynek látogatói ez alkalommal is jó 1300 képeslapot tekinthetnek meg. A kiállítás készítőinek emléklapokkal köszönték meg kutató szorgalmukat.
A képeslap-kiállítás augusztus 28-ig látogatható a könyvtár földszinti előadótermében.

Tátrainé Kulcsár Irén

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb