Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Körbejárta Szombathelyt a Mikulás

2016-12-06, 13:46
   |   Kategória: Pink
Óvodákba, vállalatokhoz, de a város főterére is ellátogatott a Mikulás. A hagyomány szerint december 5-én éjszaka érkezik a piroskabátos, hogy megajándékozza a jó gyerekeket . Az ünnep Szent Miklós legendáján alapul, aki úgy segített egy szegény emberen, hogy arannyal teli erszényeket tett az ablakába.

A Mikulás, mielőtt szánján december 5-e éjjelén elindult volna, hogy megajándékozza a gyerekeket,ellátogatott az egyik legnagyobb szombathelyi munkáltatóhoz. "A Mikulás most már hagyományosan egy olyan alkalom, amikor nem csak a kollegáinkat hívjuk meg, hanem a kollegák családjait is. Most épp a gyerekeké lesz a főszerep" - tette hozzá Grünwald Imre, az iQor személyügyi igazgatója.

A gyerekek már nagyon várták a nagyszakállút, volt, aki dallal is készült, és akadt, aki verset tanult, hogy megörvendeztesse a Mikulást.

A késő délutáni órákban a Mikulás kilátogatott a város Fő terére is, ahol szintén sok gyerek várta, hogy elmondhassa a kívánságát a nagyszakállúnak. "Kértem egy mindenttudás könyvét és nagyon várom már" - mondta Németh Ádám Imre.

A legkisebbek sem maradhattak ki a sorból. A többi mellett a Gazdag Erzsi Óvodában is ünnepeltek tegnap, ahol a puttony tartalmához a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. is hozzátett. A cég, mint minden évben, idén is ezt a módját választotta a jótékonykodásnak. “Ennek most már hagyománya van nálunk a Távhőnél, hogy minden évben kiválasztunk egy, illetve az idei évben két óvodát, ahol megajándékozzuk a gyerekeket a Mikulás segítségével. Ilyenkor mindig egyeztetünk az óvodákkal, hogy mire lenne szükség, és amit ők jeleznek, hogy minek örülnének leginkább a gyerekek, azt hozza majd a Mikulás. Ez jelen pillanatban négy futóbicikli volt, amit ide ebbe az óvodába hoztunk" - fogalmazott Kocsis-Tóth Ildikó, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferense. Emellett mesekönyvek és mikuláscsomagok is jutottak minden csoportba.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb