Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Javában tart a farsang időszaka

2017-02-05, 21:21
   |   Kategória: Pink
Egymást érik a jelmezes mulatságok az iskolákban, óvodákban. Az év legvidámabb heteiben mindenki felöltheti a kedvére való maskarát. Idén jellemzően Pókemberek, Elza hercegnők és Star Wars-szereplők népesítették be a csoportszobákat, osztálytermeket.
Mókás játékokkal telt a farsangi délelőtt a Kőrösi óvoda csoportjaiban pénteken. A gyerekek zsákbamacskát választhattak, a csomagokban pedig apró ajádékokra leltek. De nem maradhatott el a zene és a tánc sem: (2:21) a Maci csoportban még egy kis tűzoltózenekar is összeállt az alkalomra.

Minden gyerek jelmezbe öltözött, volt, aki a kedvenc ételét formálta meg. "Azért öltöztem sült krumplinak, mert szoktak az emberek ilyet enni" - mondta az egyik gyerkőc. Itt az oviban mindig egy Dorottya-naphoz közeli időpontban tartják a farsangot. Az egész hét ebben a hangulatban telt.

"Egész héten arra készültünk: álarcot, szemüvegeket, festményeket, dekorációkat készítettünk, amit aztán együtt felraktunk a csoportban szerteszét" - tette hozzá Horváth Edéné "Manónő" a Maci csoportból.

A Pillangó csoport idén is külön téma köré szervezte a farsangot: kerthez, réthez kapcsolódó jelmezeket kértek a szülőktől. "A gyerekek pilangók, tavasztündérek, katica, vakond, anya által készített jelmezek, sündisznó" - sorolta Dénes Gabriella óvodapedagógus. Voltak, akik saját készítésű maskarában jelentek meg, de egyre nagyobb divatja van a kölcsönzött jelmezeknek is. A farsang idén március elsejéig, hamvazószerdáig tart.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb