Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kezdődik a kerékpáros szezon

2017-03-22, 13:19
   |   Kategória: Pink
Bár sokan terhelik a pedált télen is, mégis a legtöbbeknek tavasszal kezdődik a kerékpáros szezon. A körültekintően és figyelmesen közlekedőkkel is történhetnek balesetek, ezért fokozott óvatossággal ajánlott közlekedni, különösen ha kerékpárúton nem tudjuk elérni úticélunkat, és az út mentén vagunk kénytelenek haladni.
Ahogy jön a jó idő egyre több kerékpár kerül elő a garázsok, pincék mélyéről. "Szabadidőmben szeretek kerékpározni, és hogyha vannak ilyen amatőr versenyek akkor azokra is el szoktam menni, mert a hangulatuk, meg az élmény nagyon jó ezeken a versenyeken, úgyhogy mindenkinek tudom ajánlani" - mondta a Szombathelyi Televízió Híradójának Horváth Tamás. A szabadidő eltöltése mellett egyre többen a munkába járáshoz is a kerékpárt választják. "Amint megérkezik a jó idő, én bringára ülök, és minden nap biciklivel járok dolgozni. Igazából csak novembertől februárig szoktam buszbérletet venni, amúgy az év többi részében mindig biciklizem" - mesélte Németh Éva. A kerékpárnak a mozgás és az egészséges életmód mellett további előnyei is vannak. Többször próbáltam, teszteltem, hogy mivel gyorsabb a közlekedés városon belül biciklivel vagy autóval, és egyértelmű szerintem hogy biviklivel, főleg csúcsforgalmi időben" - magyarázta Nardai Róbert

Ilyenkor megszaporodnak a kerékpáros balesetek is, ezért fokozott óvatosságra intenek a szakemberek. "Ugye kerékpározni úgy lehet, hogy egy járművel úgy vagok része a közúti közlekedésnek, hogy egyébként semmilen közlekedési szabályt nem kell ismernem. Nagyon sok helyen ott vagyunk, most már óvodákban is közlekedési ismereteket oktatni. Intézményesen kellene bevonni az iskolarendszerbe a közlekedési szabályok oktatását, és akkor talán a kerékpárosokkal sem lenne ennyi gondunk" - hangsúlyozta Tiborcz János, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya.

A közlekedésbiztonság mellett ellenőrizzük kerékpárunkat, főleg ha hónapok óta most vesszük elő először. Elsősorban a guminyomást kell ellenőrizni, de érdemes megolajozni a láncot az első használat előtt, és indulás előtt ellenőrizzük a fékek állapotát is.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb