Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Utazásszervezés a neten

2017-03-30, 13:58
   |   Kategória: Pink
E módszer veszélyeire és előnyeire hívták fel a figyelmet az Internet Fiesta keretében a könyvtárban. Az előadáson konkrét internetes oldalakról, mobil applikációkról is tájékoztatták a téma iránt érdeklődőket.
Látnivalók, szállásfoglalás, az utazás megtervezése - ezzel a három témakörrel ismerkedtek meg az érdeklődők az Internet Fiesta egyik előadásán. Így olcsóbban, az egyéni igényeket figyelembe véve lehet bejárni hazánkat és más országokat is - legalábbis, ha ügyesen használjuk a lehetőségeket. “Kimondottan rossz tapasztalatom még nem volt, és pont ennek köszönhetően, hogy előre tájékozódtam az interneten, és sokkal könnyebb volt az utazás megszervezése vagy a szállásfoglalás adott esetben" - mondta Leibinger Csaba résztvevő.

A népszerűbb, jól ismert oldalakon érdemes tájékozódni, ismerősök véleményére is lehet hagyatkozni - ez is elhangzott az előadáson. Fontos szempont, hogy az adott honlap mennyire professzionális: ha nem az, inkább ne alkalmazzuk. “Rejthet veszélyeket, ha magunk szervezzük meg ugye az utazásunkat, ezért alaposan meg kell fontolnunk, hogy hol foglalunk szállást, hova utalunk el pénzt, de éppen ezért olyan oldalakat fogok ajánlani, amelyek megbízhatóak, saját tapasztalat alapján is, de a többi felhasználó értékelése alapján is" - hangsúlyozta Waldinger Dóra tájékoztató könyvtáros.

Az Internet Fiesta keretében országos témákat dolgozott fel a könyvtár. Nem csak az utazással, de a biztonságos és hatékony internethasználattal - honlapokkal, mobil applikációkkal - is foglalkoztak. “Szerveztünk például fiatalok, iskolás korúak számára olyan előadást, ahol az internet veszélyeiről tájékozódhattak; és volt a kollégák számára is ugyanilyen témában egy kis beszélgetés, hiszen mi is ezzel dolgozunk, és ez nagyon fontos számunkra is" - mondta Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója.

Az idősebb korosztálynak is szerveztek számítógépes tanfolyamot, mint minden évben. Az idén egyébként az internetkultúra iránt minden eddiginél nagyobb érdeklődést tapasztaltak a könyvtárban.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb